RESUL kannustaa yhdistyksiä aloittamaan urheilutoiminnan kesäkuun alussa

Reserviläisurheiluliitto piti lauantaina 16.5. hallituksen kokouksen sekä sääntömääräisen kevätkokouksen etäyhteyksien kautta. Lauantaina tehtiin päätöksiä loppuvuoden tapahtumien osalta. Tänä vuonna Reserviläisurheiluliitto viettää 50. toimintavuottaan ja juhlavuodelle suunniteltu On The Road -kiertue käynnistetään elokuun lopulla ja kiertue jatkuu vielä kesän 2021 ajan.

Aikaisemmin keväällä peruttiin liki kaikki tämän vuoden RESUL:n kilpailutapahtumat epidemiatilanteesta johtuen, ja kilpailut siirrettiin ensi vuodelle. Reservin ampumamestaruuskilpailujen 21.-23.8.2020 järjestämistä koskeva päätös tehdään 1.6.2020. Päätöksestä tiedotetaan välittömästi kesäkuun alussa.

Urheilutoiminnan käynnistäminen paikallisyhdistyksissä

Valtioneuvosto on toukokuussa päättänyt, että urheilutoiminta voidaan käynnistää erityisjärjestelyin 1.6. alkaen. RESUL kannustaakin paikallisyhdistyksiä aloittamaan liikunta- ja ammuntatoimintaa kesäkuun alussa. Valtakunnallisten tapahtumien siirtyessä paikallistason urheilulla on kesällä 2020 poikkeuksellisen suuri merkitys.

Ulko- ja sisäliikuntapaikoilla harjoitustoiminnan tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä ja lähikontakteja tulee välttää. Harjoitustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana. Käsineiden käyttö on myös mahdollisuuksien mukaan suositeltavaa.

Harrastamaan ei saa tulla, mikäli on karanteenissa, tietää altistuneensa koronavirukselle, on lieviäkin hengitysinfektion oireita tai kuuluu riskiryhmään (perussairaat tai yli 70-vuotiaat). Valtioneuvoston ohjeita noudattaen vältetään tartuntojen leviäminen.

Hae mukaan RESUL suosittelee -kampanjaan

Reserviläisurheiluliitto haluaa tukea jäsenliittojensa piirejä ja yhdistyksiä erilaisten tapahtumien järjestämissä ja tiedottamisessa. Voitte olla myös mukana jonkin tapahtuman yhteydessä esimerkiksi omalla esittelypisteellä. Liiton kautta on nyt mahdollista saada käyttöönsä RESUL suosittelee -virtuaalilogon tapahtuman markkinointia varten.

Verkkosivuilta löytyy lomake, jonka tapahtuman järjestäjä voi täyttää. Kun RESUL:n työ- ja talousvaliokunta on hyväksynyt hakemuksen, niin saatte käyttöönne RESUL suosittelee -virtuaalilogon. Tätä voitte hyödyntää tapahtuman tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Lisätietoa virtuaalilogosta löytyy täältä.

Lisätietoa loppuvuoden RESUL:n toiminnasta antaa puheenjohtaja Erkki Saarijärvi, [email protected] tai 040 148 0118