Ampumahiihdon mestaruuskilpailut

RESUL:n ampumahiihdon mestaruuskilpailut käytiin 26.-27.2.2022 Jurvassa. Kilpailun tulokset katsottavissa täältä.Ampumahiihto

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtomestaruuskilpailujen säännöt

Lataa tästä (pdf).

1. Johdanto

Nämä Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtomestaruuskilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015. Säännöt ovat voimassa 15.01.2015 alkaen.
(Muutokset lihavoitu).

 

2. Sääntöjen soveltamisala

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtomestaruuskilpailuissa ja niiden järjestelyissä noudatetaan Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen yleissääntöjen lisäksi Suomen Ampumahiihtoliiton kilpailusääntöjä edellä mainituissa yleissäännöissä olevin sekä näissä erikoissäännöissä 

mainituin lisäyksin ja poikkeuksin.

3. Ammunta

Kaikissa henkilökohtaisissa sarjoissa suoritetaan neljä (4) viiden laukauksen ammuntaa. Ammunnassa ovat sallittuja Suomen Ampumahiihtoliiton sallimat välineet ja varusteet.

Ampumajärjestys on ma py ma py. Jokainen ohilaukaus aiheuttaa 1 min aikasakon. Mikäli käytössä ei ole mekaanisia taululaitteita, käytetään pahvitauluja ja min aikasakkoa.

 

4. Hiihto

Hiihtomatka on H-, H 35-, H 40-, H 45- ja H 50 sarjoissa 10 km, H 55-, H 60-, H 65 sarjoissa 7 km ja H70-, H75-, H80 – sekä D- ja D50 sarjoissa 5 km.

Matkaa voidaan muuttaa teknisen asiantuntijan luvalla. Lähdöt tapahtuvat väliaikalähtöinä 1 min tai ½ min välein.

 

B. PIKAKILPAILU

AMMUNTA
Kaikissa sarjoissa ammunnat ovat ma ja py. Ohilaukaus aiheuttaa 150 m sakkokierroksen. Sakkokierrokset kierretään heti ammunnan jälkeen. Kilpailija on vastuussa siitä, että hän kiertää oikean määrän sakkoja.

HIIHTO
Hiihtomatka on kaikissa sarjoissa 4,5 km.