Kimmo Kiiveri

1. Kerro kuka olet
70-luvun lapsi, joka on suurimman osan työurastaan ohjelmoinut ja nyt tutkijana Turun yliopistossa. Lisäksi järjestöaktiivi Louhisaaren Reserviläiset ry:ssä.

2. Mikä on armeijataustasi
Alunperin koulutettu taistelupioneeriksi Säkylä-Keuruu-Hamina -linjalla, mutta joukkomuutosten vuoksi sijoitusta ei ollut. Krimin valtauksen jälkeen löytyi mielekästä tekemistä paikallisjoukoista. Lisäksi myös MPK:n simulaattorikouluttaja.

3. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä
RESUL tuntuu olevan hyvässä tilassa, vaikka korona onkin vähentänyt toimintaa. Uusia innokkaita toimijoita ja ideoita on, joten niiden avulla on hyvä kehittää toimintaa eteenpäin.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi
Kerran viikossa pitäisi olla yksi intervallipäivä ja yksi kehonhuoltopäivä. Niiden lisäksi niin paljon muuta liikkumista kuin vain ehtii. Liikuntaa on pakko laittaa väkisin kalenteriin, että saa sitä tarpeeksi, koska työ on tietokoneen edessä istumista. Golf ja SRA ovat samantyylisiä lajeja siinä mielessä, että on säännöllisesti harjoiteltava ja mietittävä suoritusta etukäteen. Molemmissa pitää myös pystyä suunnittelemaan omaa toimintaansa paineen alla ja nollattava epäonnistumiset.

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji
Arjen välineiden SUP-MTB-marssi. Vesistön ylitys SUP-laudalla maastopyörä kyydissä, sitten SUP-lauta rinkkaan ja maastopyöräilyä. Ja päälle tietenkin nokipannukahvit.

6. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi
Positiivinen paine pitää kunnostaan huolta, että säilyy kenttäkelpoisena. Turvallisuuspolitiikan aktiivinen seuraaminen. Erityisesti uuden puolustusselonteon maininta paikallisjoukkojen lisäämisestä ja keskustelu reservin iän nostosta ovat erittäin hyviä aloitteita. Huono keli on aina hieno tilaisuus testata ja viritellä välineitä. Auto pysäköidään aina keula lähtösuuntaan.

7. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa
Sykähdyttävin hetki oli kun Viron voitonpäivän paraatissa Tallinnassa 2018 paikalliset vanhukset tulivat kyynelsilmin kiittämään siitä, että suomalaiset tulivat paikalle. Ennen koronaa menoja tuntui olevan liikaa, mutta nyt arvostaa jokaista tapahtumaa, joka toteutuu.

8. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja
Kilpailuja voisi aina olla enemmän, mutta järjestäminen vaatii paljon töitä. Osallistusmiskynnystä pitäisi laskea, että saataisiin enemmän kiinnostuneita. Ensikertalaisille pitäisi olla omia sarjoja tai kokonaan omia kilpailuja.

9. Mikä tekee hyvän reserviläisen
Reippaus ja rehellisyys.

10. Mikä on mottosi
Kotoa ei tulla hakemaan.