Sähköinen kuntokortti päättyy

Vuonna 2020 päättyy sähköisen kuntokortin käyttö. Nykyinen vanha kortti on voimassa toistaiseksi, mutta sinne ei enää suositella kirjattavan mitään. Sopimus palveluntarjoajan kanssa päättyy 30.6.2020 ja tämän jälkeen omia tietoja ei saa enää ulos järjestelmästä. Nyt kannattaakin ottaa haluamansa tiedot ulos vanhasta korttijärjestelmästä.

Suosittelemme siirtymistä MarsMars -palveluun. Lisätietoa löytyy sivulta https://marsmars.fi/. Maksuton palvelu kannustaa säännölliseen liikuntaan ja se sisältää hyvät kuntoiluohjelmat. Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Reserviläisurheiluliiton puheenjohtaja Erkki Saarijärvi, jonka yhteystiedot ovat tämän tiedotteen lopussa.

Ampumapäiväkirja tulee käyttöön uutena ”Kymppi” -palveluna pikapuoliin. Tällä hetkellä uusi ampumapäiväkirja on testausvaiheessa. Lisätietoa ja testiversio ladattavissa täältä.

Lisätietoja antaa
Reserviläisurheiluliiton puheenjohtaja Erkki Saarijärvi
puh. 040148 0118, [email protected]

Linkki vanhoille kuntokorttisivuille:
https://kuntokortti.resul.fi/kuntokortti

 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Ampumapäiväkirjan uusiutumiseen liittyvä kysymys. Siirtyykö vanhasta järjestelmästä mitään uuteen vai pitääkö ottaa oma varmuuskopioraportti?

Emme siirrä aineistoja, joten ottakaa raportti ulos. Pyrimme saamaan uuden kortin toimintaan mahdollisimman pian.

Kävin eilen lataamassa marsmars-sovelluksen ja tutustuin siihen pintapuolisesti. Huomioidaanko sen käytössä noita nykyisen kortin luokituksia, vai mennäänkö HeiaHeia periaatteiden mukaisesti?

Lisää tietoa marsmars.fi -järjestelmästä löytyy sivuilta https://marsmars.fi/ sekä https://puolustusvoimat.fi/web/sotilasliikunta/marsmars

Puolustusvoimat ottaa käyttöön uudet tehtäväkohtaiset kuntovaatimukset vuoden 2020 aikana. Vanhat kuntoluokat tulevat siis muuttumaan, joten niitä ei nyt ole mukana uudessa järjestelmässä. https://www.ammattisotilas.fi/asl/lehdet/1_2019/toimintakykyvaatimukset_remonttiin

Koko järjestelmää luokituksineen ollaan siis muuttamassa, joten käytännön sovellusohjeet tarkentuvat hiljalleen.

Tieto tuli uudesta MarsMars sovelluksesta kuntokortin sijaan. Kun nyt 
klikkasin, näytti olevan vain puhelimille tarkoitettu? Vai saako myös 
pöytäkoneelle.

Marsmars on tarkoitettu käytettäväksi älypuhelimella eikä siten ole käytettävissä tietokoneella.

Halutessasi voit ottaa käyttöösi Heiaheia-palvelun suoraan (marsmars.fi toimii heiaheian alustalla). Tällöin tosin hyvät kuntoiluohjelmat jäävät käyttämättä.

Sain tietää, että reserviläisurheiluliiton sähköinen kuntokortti -palvelu osoitteessa resul.fi päättyy. Vaihtoehtona vanhaan palveluun tarjottiin uutta MarsMars-ohjelmaa, joka on tarjolla vain älypuhelimiin. En omista älypuhelinta, joten onko vanhan kuntokortin toimintoja vielä mahdollista saada käyttöön netin kautta, ilman älypuhelinta?

Ilman älypuhelinta voi tulevaisuudessakin liikkua; kirjaamisen voi hoitaa https://www.heiaheia.com/account -sivuilta löytyvään palveluun. Kyseessä on sama tietokanta kuin marsmars.fi -palvelussa, mutta ilman Puolustusvoimien maksamaa käyttöliittymää.