Pistooliampumahiihdon mestaruuksista kisattiin Kuhmossa

Reserviläisurheiluliiton pistooliampumahiihdon ja -viestin mestaruudet ratkottiin Kuhmossa viime sunnuntaina 27.3.2022. Lauantain lumimyrsky oli vaihtunut kisa-aamuun mennessä kipakkaan pakkaseen, jota auringonpaiste päivän mittaan mukavasti lämmitti.

Kalevalaisille kukkuloille kavunnut hiihtoreitti oli monipuolinen sisältäen varsinkin yhdeksän kilometrin matkalla todella vaativia nousuja nihkeän lumen narskuessa suksen alla. Tuulen vire ja vasta-aurinko toivat lisähaastetta ampumasuorituksiin.

Yhdeksän kilometrin matkalla kovinta vauhtia piti Etelä-Karjalaa edustanut yliluutnantti Teppo Pellinen H40-sarjassa tuloksella 39.01 (3 sakkominuuttia). Kuuden kilometrin matkalla kovimman tuloksen hiihti vääpeli Jari Karppinen. H60-sarjassa Kainuun miehen tulos oli 26.51 pitäen sisällään myös 3 sakkoa.

Karppinen yhdessä ylikersantti Heikki Punjun kanssa hiihti kovimman tuloksen (36.30) myös viestissä. H120-sarjassa kilpailleen sprinttiviestiparin jälkeen toiseksi sijoittui 23 sekunnin erolla niin ikään Kainuuta edustaneiden majuri Auvo Kärnän ja ylikersantti Ossi Kähkösen joukkue. Kaikki muut, myös nuorempia ikäluokkia edustaneet joukkueet, jäivät kärkikaksikosta useita minuutteja. Sprinttiviestissä kahden hengen joukkueen kummallakin jäsenellä oli hiihtomatkaa 3 x 1 km, 2 ammuntaa ja sakkokierrokset.

Kilpailun järjestelyt toimivat Auvo Kärnän ja Kuhmon Reserviupseerien johdolla mallikkaasti, minkä myös teknisenä asiantuntijana toiminut Pekka Tiainen vahvisti. Huollon osalta yhteistyötä tehtiin paikallisten Marttojen kanssa.

Reserviläisurheiluliiton toiminnanjohtaja Veli-Matti Kesälahti toi kilpailuun liiton tervehdyksen ja jakoi palkinnot osallistuen itsekin kilpailijana H50-sarjaan ja parisprinttiin.

Kilpailun tulokset katsottavissa täältä.

Kilpailu alkoi juhlavasti lipunnostolla @Pekka Tiainen
Kuhmo tarjosi vaativan hiihtomaaston ja hyvät puitteet kisalle @Pekka Tiainen
Tuuli ja aurinko toivat haastetta ammuntaan @Pekka Tiainen

9 km radalla kovinta vauhtia piti Teppo Pellinen @Pekka Tiainen
Jari Karppinen keskellä oli paras 6 km matkalla ja parisprintissä @Pekka Tiainen