Santeri Heinonen

1. Kerro kuka olet
Santeri Heinonen, 47-vuotias henkilöstöalan ammattilainen Jyväskylästä, jolla vapaaehtoinen maanpuolustus alkoi jo RUK:n kurssilla 203 vuonna 1994, kun eteen lyötiin RUL:n jäsenkaavake. Tuon jälkeen matkalle on mahtunut pari vuosikymmentä perusyhdistyksen ja reserviupseeripiirin johtotehtäviä Keski-Suomessa sekä RUL:n liittohallituksessa. RESUL:n hallituksessa toimin 2018-2019 ja jälleen 2022->.

2. Mikä on armeijataustasi
Olen Karjalan prikaatin kasvatteja. Peruskoulutukseltani tykistön tulenjohtaja ja tiedustelu-upseeri. Aktiivinen koulutusputki on vienyt valmiusyhtymän esikunnasta aina maakuntakomppanian päälliköksi ja sieltä paikallispataljoonan esikuntaan.

3. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä
RESUL:lla on pitkät perinteet liittojen (jäsenten) liikuttajana ja yhteisten kilpailujen järjestäjänä. Näen liiton roolin kasvavan jatkossa yhteisten tapahtumien organisoijana ja kenttäkelpoisuuden eri osa-alueiden kehittäjänä. Tämä vaatii aktiivisen toimijaverkoston ylläpitoa, urheilulajien kehittämistä ajan hermoilla sekä nuorten aktivointia.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi
Olen erityisesti kesälajien ihminen. Silloin minut löytää viikoittain maastopyörän päältä, polulta repun kanssa tai ampumaradalta. Syksyisin myös metsästys vie maastoon. Keleistä riippuen aktiivista toimintaa ylläpitää myös viikoittainen sulkapallovuoro ja hangilla kantavat pertsan sukset sekä lumikengät.

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji
Maastopyöräjotos. Matka taittuu, näkee enemmän, joutuu suunnistamaan yhtä lailla ja rastit rytmittävät ajoa.

6. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi
Reserviläisyys tuo itselle merkitystä, miksi näitä juttuja treenataan. On hienoa kuuluja ”joukkoon”, josta on saanut paljon huikeita kavereita ja jotka jakavat samat arvot ja harrastukset.

7. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa
Niitä on paljon. Mm. MPK:n kevytasekurssi pimeäammuntaosuuksineen tuo vieläkin hymyn suupieleen.

8. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja
Liittotasolla kyllä, kannustan piirejä ja paikallisyhdistyksiä olemaan aktiivisia myös paikallisen tason kilpailujen järjestämisessä.

9. Mikä tekee hyvän reserviläisen
Kannetaan vastuuta omasta kenttäkelpoisuudesta ja otetaan kaveri mukaan vapaaehtoiseen maanpuolustukseen.

10. Mikä on mottosi
Sitkeys vie voittoon.