Heidi Reijo

1. Kerro kuka olet
Yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri Lahdesta. Päijät-Hämeen Urheiluakatemia tukee kokonaisvaltaisesti harjoitteluani sotilasmoniottelijana.

2. Mikä on armeijataustasi
Varusmiespalvelukseni suoritin 2003-2004 Vekaranjärvellä. Kotiuduin kersanttina. Sittemmin sijoitettu Päijät-Hämeen maakuntakomppaniaan.

3. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä
RESUL on vahvassa nousussa ja tekee aktiivisesti töitä reserviläisten aktiivisuuden edistämiseksi. Kiinnostus reserviläistoimintaan on kasvanut. Lajitarjonta on laaja ja omaa osaamistaan ja kuntoaan ja kenttäkelpoisuuttaan voi testata useissa eri lajeissa.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi
Oma liikunnallinen viikkorytmini on monipuolinen ja pitää sisällään niin voima- kuin kestävyys- että lajiharjoitteita. Lisämausteena thainyrkkeily pitää niin fyysisen kuin henkisen puolen harjoittelun aktiivisena. Viikossa saisi olla enemmän päiviä ja vuorokaudessa tunteja että ehtisin treenata niin paljon kuin haluaisin. Odotan että lumet sulaa jotta pääsisin esteradalle. Ampumaradalle toivon ehtiväni entistä useammin. Kehonhuollolle on järjestettävä myöskin aikaa ja se onkin avainasemassa loukkaantumisten ehkäisyssä. Luovuin autosta viime keväänä ja sen ansiosta arkeni on aikaisempaa aktiivisempaa.

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji
RESUL kilpailukalenterissa voisi olla vielä enemmän tilaa lajille, joka mahdollistaisi kenttäkelpoisuuden ja sotilaallisten taitojen haastamista niin fyysisten kuin henkisten taitojen osalta. Lajissa voisi yhdistyä ammunta, maastossa eteneminen ja selviytyminen luonnonoloissa sekä paineensietokykyä mittaavat elementit. Eli käytännössä jotoksia enemmän ja eri tasoisia. Kamppailulajeja voisi kilpailukalenteriin lisätä myös, lajit sopisivat reserviläishenkeen mainiosti.

6. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi
Reserviläisyys merkitsee minulle omien taitojen ja fyysisen kunnon aktiivista ylläpitämistä ja yhdessä tekemistä yhteisen tavoitteen eteen.

7. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa
Mieleenpainuvin muistoni on osallistuminen ensimmäisiin CISOR-sotilasmoniottelukilpailuihin Sveitsissä 2021. Ylitin itseni menemällä omien mukavuusrajojeni ulkopuolelle ja suorittamalla asioita joita pidin mahdottomana. Kisoissa koettua joukkuehenkeä ja kansainvälisten joukkojen tukea on vaikea sanoin kuvailla, ei sellaista ole aikaisemmin kokenut.

8. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja
Matalan kynnyksen kilpailuja voisi olla enemmän, jotta useammat kokisivat osallistumisen mahdollisena ja löytäisivät eri lajien pariin. Perinteistä suunnistusta voisi olla enemmän.

9. Mikä tekee hyvän reserviläisen
Hyvän reserviläisen tekee tahto kehittyä ja halu oppia ja yhteisen hyvän ymmärtäminen ja toisten huomioon ottaminen. Motivoitunut reserviläinen on tärkeä osa yhteiskunnan turvallisuutta.

10. Mikä on mottosi
Mottoni on tatuoituna käsivarsiini: alis volat propriis per aspera ad astra – hän lentää omilla siivillään vaikeuksien kautta tähtiin.