Ampuva reserviläinen- Pekka Ratilainen

  1. Kerro kuka olet? Minkälainen on armeijataustasi?

Olen Pekka Ratilainen ja olen 60 -vuotias. Ammattiltani olen linja-auton kuljettaja. Sotilasarvo alikersantti, varusmies palvelu Onttolan Raja jääkäri komppaniassa 1976. 8 kuukauden palvelus takana, sopivuus jv.sissi/sissi ryhmän tark’ampuja.

2. Olet Reserviläisliiton jäsen ja Kontiolahden Reserviläiset ry:n puheenjohtaja. Mitä Reserviläisliitto ja yhdistystoiminta sinulle merkitsee?

Yhdistystoiminta merkitsee tekemistä isänmaan hyväksi omalta pieneltä osaltani. Reserviläisliitto luo taas yhdistystoimintaan erinomaiset edellytykset monipuoliseen harrastus-, tapahtuma- ja kilpailutoimintaan.

3. Maailma muuttuu nopeasti ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa. Minkälaiseen toimintaan haluaisit että RESUL panostaa tulevaisuudessa? Mitkä ovat tulevaisuuden suurimmat haasteet?

Ensimmäisenä nousee mieleen oman lajin eli ammunnan kehittäminen. Ampumarata tilanne on huonontunut tuntuvasti monilla paikkakunnilla. Toki haasteita riittää varmasti muissakin lajeissa, mutta näkisin ampumaurheilun saamisen taas ihmisten mielessä hyväksytyksi urheilulajiksi melkoisena haasteena.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?

Kaksi kertaa noin 8 kilometrin kävelylenkki, kolme kertaa ampumaharjoittelua, n.100 laukausta kerallaan. Kilpailut lisänä, epäsäännöllinen kuntosali harjoittelu.

5. Ehditkö osallistua RESULin järjestämiin kilpailuihin kauden aikana?

Resulin ampumamestaruuskilpailuissa pyrin käymään joka vuosi, ilma-ase kilpailut ja perinne-ase kilpailut aina kun tapahtuma päivä matkan päässä.

6. Asteikolla 1-10 kuinka hyvä ampuja olet?

Uskoisin olevani 7 kunnossa, oikea kätisenä jouduin muutama vuosi taaksepäin vaihtamaan aseen vasempaan käteen oikeaan tulleen vian takia, on tulostaso pudonnut aika paljon, mutta toivoa paremmasta on yritettävä pitää yllä.

7. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESULin kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?

Nykyinen lajikirjo riittää minulle.

8. Mitä kilpaileminen merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessa?

Kilpaileminen on itsensä likoon asettamista, henkisen ja fyysisen suorituskyvyn kehittämistä. Arjen elämässä ei näy muuten kuin kilpailukalenterin mukaan tehdyt suunnitelmat ajan käytöstä.

9. Mikä on mieleenpainuvin muisto, joka on jäänyt mieleesi kilpailuissa?

SAL. Kilpailut Laukaan radalla, isopistooli erän alkaminen venyi myöhään, tuli lähes pimeä, kova ukonilma, ratalaitteita ei voinut käyttää. Lehden valokuvaaja käytti odottelu aikaa hyväksi ottaen kuvia kilpailijoista tietenkin hämärän takia salama valoa käyttäen. Kilpailun johtaja kielsi heti salaman käytön jolloin vieressäni ollut kilpailija osoitti kysymyksen ammunnan johtajalle näyttäen kädellä ylös taivasta kohti ” koskeeko kielto myös Häntä”

10. Mikä on mottosi?

Mitä teetkin, teet sen niin hyvin kuin voit.