Toiminnanjohtajan turinaa

Reserviläisurheiluliiton kilpailukausi 2014 -2015 on saatu päätökseen ja lähes kaikki kilpailut saatiin ”maaliin”, kiitos siitä aktiivisille kentän toimijoille! Erityisesti kannattaa mainita syysjotoksen osalta huima 14 partion osallistujajoukko Tampereen Reservinupseerit ry:stä. Petteri Mattila oli tehnyt ”urosmehiläisen työn” rekrytoidessaan henkilöitä partioihin, todella LOISTAVAA!

Näitä esimerkkejä on suomalaisessa reserviläisliikunnassa ja –urheilussa viime vuodelta toki muitakin. Täältä toiminnanjohtajan työhuoneesta katsottuna reserviläiset ovat ottaneet liiton toiminnot kiitettävästi itselleen ja suoriutuneet vaativistakin järjestelytehtävistä erinomaisesti.

Ensi vuonna Reserviläisurheiluliitto tarjoaa osallistumismahdollisuuksia niin omissa tapahtumissa (ks. kilpailukalenteri 2016) kuin muiden tahojen järjestämissä tilaisuuksissa. Liitto kokoaa ensi vuoden aikana harrastekalenterin, johon on koottu muiden toimijoiden suunnittelemia ja toteuttamia lähinnä sotilaallisia valmiuksia lisääviä tapahtumia.

Toinen merkittävä toimintasuunnitelmassa oleva asia on perusyhdistysten liikunta-toiminnan ohjeistus. Tämä ohjeistus tehdään yhteistyössä aktiivisten reserviläis- ja reserviupseeriyhdistysten kanssa tavoitteena manuaali. josta saa vinkkejä tapahtumien järjestämisestä, markkinoinnista sekä mahdollisista yhteistyökumppaneista omalla paikkakunnalla. Ohjeistus tulee käyttöön viimeistään vuoden 2017 alussa.

Kolmanneksi haluan nostaa uusien palvelujen ideoinnin. Suonenjoella on lähdetty suunnittelemaan maastopyöräjotosta, joka on varmasti mielenkiintoinen tuote. Toivomus on, että vastaavia innovaatioita tulisi esille laajemminkin.

Onnea ja menestystä reserviläisliikunnan ja –urheilun parissa!

Terveisin,
toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen