RESUL On The Road -kiertue starttasi

Kiertue alkoi erinomaisesti vaihtelevassa loppukesän säässä. Esittelypisteellä vieraili kaikiaan reilut 500 markkinavierasta. SRA:ta kävi monet kokeilemassa.

RESUL viettää tänä vuonna 50. toimintavuottaan ja juhlavuoden kunniaksi RESUL vierailee eri tapahtumissa ympäri Suomen esitellen reserviläisurheilutoimintaa. Liitto on saanut taloudellista tukea kiertueen toteuttamista varten Urlus-säätiöltä.

Koronatilanteen takia kiertueen aloitus jouduttiin siirtämään keväältä loppukesään. Viime viikonloppuna kiertue pääsi starttaamaan Kurikan Markkinoilta. Kiertue vierailee kahdeksalla paikkakunnalla loppuvuoden aikana ja jatkuu ensi vuonna.

RESUL:n esittelypisteellä on mahdollisuus kokeilla kevennetysti sovellettua reserviläisammuntaa SRA:ta. Olemme saaneet kiertuetta varten EcoAimsilta lainaksi pistooleja, ja yrityksen edustaja on myös mukana muutamalla kiertuepaikkakunnalla. SRA:n lisäksi on mahdollisuus testauttaa oma puristusvoima ja suorittaa UKK-kävelytesti.

SRA:ta kävi kokeilemassa iso joukko markkinavieraita.

Kurikan Markkinoilla oli väkeä todella runsaasti. Reserviläisten esittelypiste oli niin sanotun Kurikan bunkkerin vieressä eli reserviläisten kerhotilan läheisyydessä. Yhteistyö eri maanpuolustusjärjestöjen kesken on Kurikassa todella tiivistä, sillä toimintaa harjoitetaan yhdessä Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Maanpuolustusnaisten liiton paikallisyhdistysten kanssa.

Kaiken kaikkiaan RESUL:n esittelypisteellä kävi kahden päivän aikana reilut 500 vierailijaa. Ammunta-, puristusvoima- ja UKK-kävelysuorituksia kirjattiin yhteensä 230 suoritusta. SRA oli selvästi suosituinta suoritteiden määrässä mitattuna. Esittelypisteellä kävi eri ikäistä väkeä ja ilmeet olivat iloisia, kun tutustuminen oli ilmaista.

UKK-kävelytestin iloisia suorittajia.

KurikkaLive YouTube -kanava teki paikanpäällä livelähetystä ja haastatteli muun muassa Kurikan Reserviupseerikerhon puheenjohtajaa Sami Kuntolaa. Video katsottavissa täältä. Samin haastattelu kohdassa 2:55.