RESUL kehittää kenttäkelpoisuutta

Reserviläisurheiluliitto kehittää yhteistyössä Puolustusvoimien ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa kenttäkelpoisuus-ohjelmaa (KKO). Ohjelman tavoitteena on mahdollistaa reserviläisten kenttäkelpoisuuden mittaaminen, seuraaminen ja raportointi Puolustusvoimille.

Kenttäkelpoisuus koostuu useasta osa-alueesta. Ensimmäisenä palvelun piiriin tulevat lihaskunto- ja kestävyystulokset. Tulokset mitataan Puolustusvoimien ohjeistuksen mukaisesti.

Palvelun avulla reserviläinen voi perustietojensa lisäksi syöttää itse mittaamiaan tuloksia. Myös valvottujen, virallisten kuntotestien tulokset kirjataan järjestelmän kautta. Puolustusvoimat käyttää tietoja reserviläisten sijoitusten arvioinnissa.

 

 

Palvelu avataan vuoden 2017 aikana, ja sitä laajennetaan vuosien 2018-2019 aikana. Palvelu tulee korvaamaan nykyisen sähköisen kuntokortin.

Liiton omistamaa ohjelmaa johtaa liiton puheenjohtaja Tor-Erik Lindqvist ja kehitysjohtajana toimii liiton toinen varapuheenjohtaja Jukka-Pekka Ahonen. RESUL vastaa ohjelman viestinnästä.

Tarkempia tietoja julkaistaan elokuussa 2017