RESUL Four Day March 26. –29.5.2022

Suuren suosion saanut etämarssitapahtuma RESUL Four Day March marssitaan jälleen tänä vuonna. Kolmannen kerran järjestettävä Reserviläisurheiluliiton koko perheen marssitapahtuma järjestetään helatorstain yhteydessä 26. –29.5.2022. Tapahtuman ideana on se, että neljän päivän aikana voi suorittaa vähintään 10 kilometrin marssin, joka voi jakaantua usealle päivälle tai mikäli kuntoa riittää, niin voi haastaa itsensä kunnolla ja tehdä pitkän marssin.

Marssisuorituksen voi tehdä kävellen tai juosten. Suorituspaikan, kellonajan ja marssikaverit voi valita itse. Suoritusluokkia on neljä ja ne muodostuvat kokonaismatkasta neljän päivän aikana. Suoritusluokat ovat Kävelijä (10,00–39,99 km), Marssija (40,00–99,99 km), Mestarimarssija (100,00–159,99 km) ja Kaukopartiolainen (160 km–).

Viime vuonna etämarssille osallistui huikeat 1 400 marssijaa Suomesta ja ulkomailta, jotka tekivät reilut 4 000 marssisuoritusta. Reservipiirit kilpailivat myös keskenään KILSAKISA-kiertopalkinnosta. Palkinnon voitti se piiri, joka marssi jäsenmäärään suhteutettuna ja kilometreillä mitattuna eniten kaikista Reserviläisurheiluliiton jäsenliittojen piireistä. Viime vuonna voitto meni Keski-Suomen Reserviläispiirille. Tänä vuonna piirit kisaavat jälleen KILSAKISA-palkinnosta. RESUL Four Day Marchin tapahtumapäällikkö Pekka Sillanpää kannustaa kaikkia osallistumaan matalan kynnyksen liikuntatapahtumaan.

Säännöllinen matalatempoinen kestävyysliikunta pitää mielen virkeänä ja kehon kunnossa iästä riippumatta. Jos liikunta viime vuosina on jäänyt vähiin, niin etämarssi on hyvä tapa asettaa itselleen ensimmäinen tavoite. Reserviläisillä pidemmät marssit taas ovat sopiva kenttäkelpoisuuskoetus ja fyysisen suorituskyvyn mittari. Tapahtuman yhteyteenhän voi järjestää vaikka yöpymisen luonnossa.

RESUL Four Day Marchin uudet, kaksikieliset verkkosivut on päivitetty osoitteessa resulfourdaymarch.fi. Sivuston kautta pääsee rekisteröitymään tapahtumaan mukaan. Mikäli oli viime vuonna mukana, niin rekisteröityminen on yhä voimassa eli osallistujan ei tarvitse uudestaan rekisteröityä. Tapahtumaan rekisteröityminen ja osallistuminen on ilmaista. Täysin uudistetusta verkkokaupasta resul.sporttinurkka.fi voi tilata maksullisia tuotteita omaa etämarssiasua varten tai muistoksi marssin suorittamisesta.

Seurantaan kannattaa ottaa RESUL Four Day Marchin Facebook-sivu ja Instagram-tili. Oman suorituksen voi jakaa somessa esimerkiksi kuvan muodossa ja käyttää hashtageja #r4dm22 ja #resulfourdaymarch.