Reserviläisgolf tulokset

RESUL SM-Golfmestarit ratkottiin Mäntsälässä

Reserviläisurheiluliiton RESUL SM-golfkilpailut 2022 pidettiin lauantaina 9.7 Hirvihaaran golfkentällä Mäntsälässä. Järjestelyistä vastasivat golfseuran lisäksi Järvenpään ja Mäntsälän reserviupseerikerhot. Kilpailut on pannut alulle nykyisin Reserviläisliiton liittohallituksen puheenjohtajana toimiva Ilpo Pohjola. Nyt pidetty kilpailu oli järjestykseltään jo 18.

Kilpailut saatiin vietyä läpi paikallisia tihkusateita lukuun ottamatta hyvän sään vallitessa. Tunnelmaa oli juhlistamassa Suomen lippu klubin salossa, järjestävän kerhon reserviläislippu muhkean palkintopöydän takana ja maastopukuiset reserviläiset opastustehtävissä. Kilpailuun osallistui nelisenkymmentä golfaajaa. Eniten osallistujia tuli Uudenmaan piiristä (16 pelaa). Kerhotasolla suurin ryhmä oli Järvenpään Reserviupseerikerho (5 pelaajaa). Etäisimmät pelaajat tulivat Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon piireistä asti.

Kilpailu suoritettiin yhteislähtönä. Aloitusmerkkinä odotimme hävittäjien ylilentoa – turhaan. Kilpailussa oli naisten sarjan lisäksi kaksi miesten sarjaa; tasoituksellinen lyöntipeli ja pistebogey. Erikoiskilpailuina oli pisin draivi ja lähimmäksi lippua. Lisäksi ratkottiin paras piirin viisihenkinen ja kerhon kolmehenkinen joukkue. Myös paras puhdas lyöntitulos (scratch) palkittiin.

Joukkuekilpailu

Uudenmaan piiri puolusti viimevuotista joukkuevoittoa ja uusi sen. Joukkueessa pelasivat Erkki Oila, Lauri Ellilä, Erkki Teräväinen, Markku Pyy ja Mikko Häikiö. Toiseksi tuli Etelä-Hämeen piiri. Kerhojen välisen taiston voitti sääntötarkistuksen jälkeen Järvenpään reserviläisten joukkue kokoonpanolla Markku Pyy, Pekka Raittila ja Kimmo Åhs. Toiseksi tuli Tikkurilan ja kolmanneksi Mäntsälän reserviläiset.

Henkilökohtaiset tulokset

Pisimmän draivin voitti Kimmo Åhs ja lähimmäksi lippua Per-Olof Åstedt. Kotikentällään pelannut Mikko Häikiö voitti parhaan scratchin 78 lyönnillä. Naisten sarjan voitti Minna Nenonen pb-tuloksella 34. Miesten tasoituksellisen lyöntipelin voitti Raimo Rinkinen tuloksella 74 ja pistebogiesarjan Erkki Oila tuloksella 41. Voittajien tulokset olivat olosuhteisiin nähden huipputasoa. Kaikki henkilökohtaiset tulokset löytyvät Hirvihaaran golfseuran nettisivuilta.

Palkintojen jakoon osallistuivat Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Minna Nenonen ja järjestelyistä vastannut Järvenpään Reserviupseerikerhon Markku Pyy. Parhaat pelaajat palkittiin mitaleilla ja tavarapalkinnoilla. Järvenpään Reserviupseerikerho ry lahjoitti mitalit ja Minna oli hankkinut tavarapalkintoja reserviläisjärjestöiltä niin runsaasti, että riittivät ihan arvottavaksi asti.
Seuraavana vuonna 2023 mestaruuskisat järjestetään Lappeenrannassa, jos Putin suo.

Teksti ja kuvat: Markku Pyy

Uudenmaan piirin joukkue nappasi Suomen mestaruuden kokoonpanolla Erkki Teräväinen (vas.), Erkki Oila, Lauri Ellilä, Mikko Häikiö ja Markku Pyy

Ilpo Pohjola hauskuttaa osallistujia jälkipeleillä porokeiton ja ohrajuoman säestyksellä