Puntin Lenkki 2020

On aika kaivaa lenkkikengät varastojen sopukoista ja aloittaa säännöllinen liikunta kauniissa kesäisessä säässä. Kansanliikuntatapahtuma Puntin Lenkki on jo yli kymmenen vuoden aikana kerännyt suuren määrän urheilusuorituksia ja antanut liikunnan iloa kaikille ja kaikenikäisille. Puntin Lenkki on palkittu valtakunnallisesti Sotavahinkosäätiön tunnustuspalkinnolla.

Puntin Lenkin tarkoituksena on aktivoida ihmisiä liikkumaan ja seuraamaan omia ravintotottumuksiaan. Liikunnan osalta vanha viisaus hitaasti kiiruhtaen ja omaa kehoa kuunnellen on edelleen tärkeä aloitusohje. Ravintotottumuksista saa päivitettyä tietoa Eviran sivuilta. Puntin Lenkki on tarkoitettu kaikille sukupuoleen, ikään, sotilasarvoon ja kuntoon katsomatta.

Puntin Lenkki on toteutettu Reserviläisurheiluliiton, Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja MPK:n yhteistyönä. Tapahtuman asiantuntijoina ovat olleet jo vuosia toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen Reserviläisurheiluliitosta, erikoislääkäri Marko Röntynen, voimavalmentaja Kari Pentti ja toiminnanjohtaja Markku Holopainen. Puntin Lenkki 2020 suojelijana toimii RUL:n toiminnanjohtaja Janne Kosonen.

Puntin Lenkki 2020 alkaa 1.7.2020 ja päättyy 30.9.2020. Suoritukset ovat oltava kirjattuna tapahtuman johtajalla 15.10.2020 mennessä (yhteystiedot alla). Pisteytys: 0,5 h – 1 h liikuntaa 1 p., 1 h – 2 h. liikuntaa 2 p. ja 2 h – 3 h. liikuntaa 3 p. Kaikki liikuntamuodot ovat sallittuja. Suoritukset tulee siis ensin kirjata itselleen muistiin ja toimittaa koonti syksyllä tapahtuman johtajalle. Muista selvittää oma terveystilanteesi ja vakuutusturva ennen liikuntatapahtumaa. Sarjat: yleinen, yli 65 v. ja yli 75 v.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan laadukas kronografirannekello ja muita liikuntaan liittyviä palkintoja.

Painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi suosittelee Puntin Lenkki 2020 -tapahtumaa. Kulta-Kallen sanoin: nyt joukolla liikkumaan ja huolehtimaan kunnosta.

Suoritukset tulee toimittaa tapahtuman johtajalle Timo Uusimäelle osoitteeseen [email protected] tai tapahtuman sihteerille Kari Pentille, [email protected]