Pirkkajotoksen ennakko-ohje

Kilpailujohdon tervehdys

Tervehdys kilpailija!

Minulla on ilo toivottaa sinut tervetulleeksi Reserviläisurheiluliiton (RESUL) valtakunnalliselle talvijotokselle Pirkkajotokselle. Jotoksen järjestäjinä toimivat Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit (TaKoRU) ja Pirkanmaan Reserviupseeripiiri sekä Pirkanmaan Reserviläispiiri.

TaKoRUlla on pitkä kokemus RESULin jotoksilla kilpailemisesta ja pienempien usein varsin raivokkaiden partiotaitokilpailuiden järjestämisestä Pirkanmaalla. TaKoRUn voitonnälkäisessä edustuspartiossa kilpaileminen on itselleni ja monille kilpailumme järjestäjille ollut tuttua jo useita vuosia. Olen ollut onnekas, että olen saanut kasattua partioni niin kyvykkäistä taistelijoista, että olemme päässeet mukaan mitalikamppailuihin vuosittain. Nyt näiden kokemusten ja resurssien kautta voimme tarjota Pirkkajotoksella kilpailijoille mielenkiintoisia toiminnallisia rasteja sekä monipuolisia ammuntoja.

Haasteitakin olemme kohdanneet valitettavan paljon. Erityisesti vuodenvaihteessa voimaan astunut uusi laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta aiheutti järjestäjille hiustenlähtöä. Lakia ei varsinaisesti ollut laadittu RESULin jotoksia ajatellen. Ammuntojentodellista sisältöä, KH-päiviä ja kaluston saamista selviteltiin viimeisiin viikkoihin asti. Tästäkin operaatiosta kuitenkin selvittiin lopulta lievin tappioin ja jotos saadaan toteutettua. Kiitokset Puolustusvoimille ja MPK:lle, että asia saatiin kunniakkaasti maaliinasti.

Valtakunnallinen kiinnostus jotoksiin ja monipuolisia sotilastaitoja mittaaviin tehtäviin näkyvät tämän kilpailun ennätyksellisessä osallistujamäärässä. Maanpuolustushenki onkin maassamme ilmeisesti kasvamassa entisestään, sillä miesmuistiin ei talvijotoksella ole ollut 30 innokasta partiota kilpailemassa. Tästä muutoksesta olemme erityisen tyytyväisiä. Joskus olenkin tainnut sanoa, että kun en ole huippujuoksija enkä huippuampuja niin täytyy lähteä jotokselle voittamaan.

Ja mitäpä olisi kirjoitus nykypäivänä ilman mainintaa ilmastonmuutoksesta. Tällä jotoksella te kilpailijat, ette nyt valitettavasti pääse hiihtämään. Tätä ennakoi jo logomme suksettomasta sauvakävelijästä. Reitti on kuitenkin suunniteltu siten, että kenttäkelpoinen taistelija selviää matkasta jalan. Joskus on taisteltava huonollakin säällä, ainakin Tampereen korkeudella kevättalvella. Toivottavasti saamme teille mielenkiintoisen kilpailun ja kokemuksen järjestettyä.

Nähdään Jotoksella!

Terveisin

Kilpailun johtaja
Antti Laalahti

 

Suojelijan tervehdys

Hyvät Pirkkajotoksen osallistujat!

Tuon tervehdyksen Pirkanmaan aluetoimistosta kaikille jotoksen osallistujille sekä järjestäjille. Aluetoimistojen kenties näkyvin tehtävä on kutsuntojen järjestäminen syksyisin, siis asevelvollisuuden ensi askelilla. Toisaalta taas varusmiespalveluksen suorittamisen jälkeen reserviläisille aluetoimistot toimivat linkkinä vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja puolustusvoimien välillä. Pirkanmaalla on erityisen aktiivinen ja toimelias reserviläisjärjestöjen ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijakenttä, joiden kanssa niin Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kuin kun aluetoimiston on ilo toimia.

Jotos on hieno mahdollisuus kerrata opittuja sotilas- ja kansalaistaitoja. Yleensä ”lappu rinnassa” kannustaa osallistujia, joskin partion menestystä voi toki mitata muutenkin kuin loppusijoituksia vertaamalla. Partiokilpailun suola ja samalla menestyksen avain piilee siinä, että kaikkien partion jäsenten parhaita taitoja ja ominaisuuksia osataan käyttää mahdollisimman hyvin parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi. Vanha viisaus ketjun lenkeistä pätee tässäkin.

Toivotan kaikille partioille rehtiä kilpailu- ja partiohenkeä ja ennen kaikkea reipasta kevättalven viikonloppua Pirkkalan maisemissa!

Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö

Everstiluutnantti Matti Heininen

 

Koko ennakko-ohje luettavissa täältä.