Partiosuunnistuskilpailu käydään heinäkuussa

Rogaining-partiosuunnistuksen suomenmestaruuskilpailut käydään Etelä-Savossa Sulkavalla Partalansaaressa 30.-31.7.2022. Rogaining on maailmalla kovaa vauhtia kasvava partiosuunnistuslaji, jonka suosio on myös Suomessa kovassa kasvussa. Erityisen hyvin kestävyyskuntoa, hyvää kartanlukua ja reittisuunnittelun taitoa vaativa rogaining soveltuu erinomaisesti myös jotoksista, marsseista ja partiokilpailuista kiinnostuneille reserviläisille.

Suomenmestaruuskilpailussa kilpaillaan virallisesti 24 tunnin jalkasarjassa sekä kahdeksan tunnin pyöräsarjassa. Lisäksi Sulkava tullaan tarjoamaan uusia sarjoja mm. kahden, neljän ja kahdeksan tunnin jalkasarjaan sekä neljän tunnin pyöräsarjaan. Näin ollen myös harrastelijoille on tarjolla mielenkiintoisia suunnistustehtäviä.

24 tunnin partiosuunnistus soutupitäjän sydämessä

Perinteisesti Partalansaari tunnetaan kestävyysurheilupiireissä legendaarisesta Sulkavan Suursouduista, joissa soutajat kiertävät Partalansaaren 60 kilometrin soudussa. Rogainingin SM-kilpailuissa kilpailualue on kokonaan soutureitin sisäpuolella saaressa ja on suuruudellaan 170 neliökilometriä.

Kilpailun johtajana ensi vuoden SM-kilpailuissa Partalansaarella toimii pitkän linjan suunnistaja ja seikkailu-urheilun harrastaja Harri Hollo. Ratamestareina toimivat Jerry Aunula ja Lauri Hollo, jotka ovat voittaneet mm. kaksi nuorten sarjan rogainingin suomenmestaruutta sekä Espanjan MM-kilpailuissa 7. sijan vuonna 2019.

Erityisen iloisia olemme siitä, että pääsemme tekemään yhteistyötä Sulkavan kunnan ja erityisesti maanomistajien kanssa, jotka ovat suhtautuneet todella innostuneesti ensi kesän tapahtumaan, kertovat ratamestarit Jerry Aunula ja Lauri Hollo.

Partalansaareen tullaan ratamestareiden arvion mukaan sijoittamaan noin 90 rastia, sillä molemmissa pääsarjoissa kuljettava matka tulee olemaan voittajien osalta jopa 150 kilometriä.

Partalansaari tarjoaa upeat maastot ja mielenkiintoisen haasteen myös meille ratamestareille. Erityisesti saaren yli 80 monimuotoista järveä ja lampea tekevät reitinsuunnittelusta mielenkiintoisen, jatkavat ratamestarit Aunula ja Hollo omasta urakastaan.

Ilmoittautuminen kilpailuun käynnistyy 15.1.2022.

Kilpailukutsu tapahtumaan löytyy täältä.

Kilpailun virallinen tiedottaminen tulee tapahtumaan kilpailun oman Facebook -sivun kautta.