Oltermannin voitto meni Suur-Savon reserviläispiirille

 

Haastavissa olosuhteissa hiihdetty Oltermannin hiihto järjestettiin 16.-18.2.2022 Keski-Suomessa. Viestikisan voitto meni Suur-Savon reserviläispiirin joukkueelle. Toiseksi hiihti Pirkanmaan reserviläispiiri ja kolmanneksi Pohjois-Karjalan reserviläispiiri.

Oltermannin viestihiihto on Puolustusvoimien pitkäaikaisin kilpailu, joka on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1933, minkä jälkeen sitä on järjestetty yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1951 alkaen. Aikaisempina vuosina kilpailussa on ollut kaksi sarjaa: A-sarja, jonka muodostavat varusmiehet ja kantahenkilökunta sekä B-sarja, jonka muodostavat reserviläiset. Tänä vuonna kilpailuun osallistui vain B-sarja.

Kukin reserviläispiiri voi muodostaa kilpailuun yhden oman joukkueen. Tänä vuonna joukkueita saatiin 12 eli 11 reserviläispiirin muodostamaa joukkuetta sekä yksi Maanpuolustuskorkeakoulun kadettien joukkue. Täydessä joukkueessa voi olla kaikkiaan 15 osallistujaa sisältäen kaksi kuljettajaa ja huoltajan. Kilpailijat saivat osallistumisestaan kertausharjoitusvuorokausia.

Kilpailun valmistelut alkoivat niin, että keskiviikkona 16.2. osallistujat hakivat varusteet ja kartat. Torstaina tehtiin maastotiedustelut ja hiihtäjät siirrettiin illan ja yön aikana vaihtopisteille. Kisa käynnistyi Keuruulta ja edessä oli 90–100 kilometriä erittäin haastavissa keliolosuhteissa. Joukkueiden etenemistä pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti gpsseuranta.net-palvelun kautta. Oman hiihtosuorituksen aikana teknisten apuvälineiden käyttö oli kuitenkin kielletty. Maaliviiva ylitettiin perjantaiaamuna Tikkakoskella Ilmasotakoululla. Voittajajoukkue oli se, joka ensimmäisenä luovutti vaadittujen rastipisteiden kautta kuljettamansa viestin Oltermannille, Maavoimien esikuntapäällikkö Kim Mattssonille. Kilpailun järjestelyistä vastasi tänä vuonna Panssariprikaati.

Kilpailun tulokset ovat katsottavissa täältä.

Reserviläisurheiluliitto onnittelee kilpailun voittajia ja kaikkia kilpailun läpivieneitä joukkueita!