Ilma-asemestaruuskilpailujen 2023 tulokset

RESUL:n ilma-asemestaruuskilpailut järjestettiin viikonloppuna 18.-19.3.2023 Lappeenrannassa Etelä-Karjalassa. Järjestelyistä vastasi Etelä-Saimaan ampujat.

Lauantaina ammutuissa pistoolilajeissa H-sarjan joukkuekilpailun voitti Helsinki ja H50-sarjan Etelä-Karjala. D-sarjassa oli vain yksi joukkue, Varsinais-Suomi. Henkilökohtaisessa kilpailussa parhaaseen tulostasoon ylsi H-sarjassa Etelä-Hämeen Kari Niemelä (563 p) ja D50-sarjassa Etelä-Karjalan Satu Luoto (361 p).

Sunnuntain kiväärilajeissa toteutui vain yksi joukkuesarja, H50. Sen voitti Kymenlaakso. Henkilökohtaisissa kilpailuissa kovimman tuloksen (395,6 p) ampui Kymenlaakson Eila Väisänen. Tulos on uusi D50-sarjan liiton ennätys. H60-sarjassa Etelä-Pohjanmaata edustava Markku Niemi ampui 381,1 p. Ensimmäistä kertaa RESUL:n kisassa oli kokeiluna H70 ja sitä vanhemmissa sarjoissa mahdollisuus pystyammunnan sijaan ampua tuelta. Viime hetken poisjääntien vuoksi osallistujia oli näissä sarjoissa lopulta vain neljä, joten kovin kattavaa kokemusta ei kokeilusta vielä saatu.

Kilpailujen tarkemmat tulokset löytyvät Etelä-Saimaan ampujien sivuilta tästä linkistä.