Falling Plates 2019- tulokset

Tapahtumapaikka: Mikkeli
Tapahtuma-aika: 11.5.2019

 

Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailut Fallingplates -ammunnassa kisailtiin lauantaina 11.5.2019 Mikkelissä varuskunnan ampumaradalla.

Yhteensä noin 40 ampujaa oli ilmoittautunut kilpailuun. Joistakin poisjäämisistä huolimatta urhea joukko seurasi kolmirivissä avajaisten lipunnostoa. Pienen punnerruksen jälkeen lippu saatiin tankoon ja samalla huomattiin, että se oli liian suuri kyseisen pituiseen salkoon, mutta siniristilippu juhlisti kuitenkin tunnelmaa. Eihän se pikkurikku komiassa haittaa.

Kilpailunjohtaja Pirkka Juntunen toivotti kilpailija tervetulleiksi Kyrönpellon ampumaradalle ja korosti kolmea tärkeintä seikkaa päivän kilpailussa. Tärkeintä on turvallisuus toiseksi tärkeintä se, että kaikki kilpailijat pääsevät ampumaan haluamiaan kilpailuja ja kolmanneksi se, että palkinnot jaetaan niille joille ne kuuluvat. Jos nämä kolme asiaa toteutuu, niin kilpailun voidaan katsoa onnistuneen. Suur-Savon reserviläispiirien toiminnanjohtaja Juhani Sihvonen piipahti myös avajaisissa toivottamassa kilpailijat tervetulleiksi kisaamaan Mikkeliin. Kilpailun TA:na toimi jo perinteisesti Marko Patrakka Päijät-Hämeestä ja hänkin muistutti vielä puheenvuorossaan kilpailijoita turvallisuudesta.

 

©️ Valokuva Jasu Estola

Aluksi sää suosi ja oli jopa ihanteellien ammunnan kannalta. Tuuleton ja pilvinen sää loi hyvät puitteet aseiden kohdistukselle, sekä ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa henkilökohtaisen kilpailun läpiviennille.

Henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailtiin sarjoissa H, H50 ja D. Lisäksi kilpailijat ampuivat kahdessa kategoriassa jotka määrittyivät asekaluston mukaan vakio- ja avoimeen luokkaan.

Vakioluokassa aseet ovat ns. perinteisiä ”rautatähtäimisiä” perus RK:tä ja avoimessaluokassa ovat optiset tähtäinlaitteet sallittuja. Eniten osallistujia oli vakioluokan sarjassa H, jossa kilpaili 18 ampujaa. Avoimen luokan vastaavassa sarjassa 9 ampujaa. Kaikkiaan vakioluokkaan oli ilmoittautunut 27 kilpailijaa eri sarjoihin ja avoimeen luokkaan 14. Naisten sarjaaan oli ilmoittautunut 3 ampujaa joista ainoa avoimenluokan kilpailija ei ilmestynyt paikalle.

Henkilökohtainen kilpailu saatiin päätökseen iltapäivän alussa ja päästiin jakamaan palkinnot parhaille. Samalla pidettiin kahvitauko, ennen joukkuekilpailun alkua, että saatiin viritettyä maalilaitteisto ”joukkuekilpailuasentoon”. Toimitsijat pääsivät samalla kahvi ja ansaitulle huoltotauolle. Kangasniemen reserviläisten lisäksi toimivat Suur-Savon Sinibarettien jäsenet toimitsijoina eri tehtävissä.

Kun joukkuekilpailu alkoi saapui säätyyppien ennustama sade, mutta vanhalla sotilasmentaliteetilla sen ei annettu hidastaa toimintaa. (Sateen sattuessa ammunnat suoritetaan sateessa).

Joukkuekilpailu meni vanhalla rutiinilla ja tulospalvelu toimi moitteettomasti.

Kilpailun lomassa oli aikaa keskustella kilpailijoiden kanssa mahdollisista kehitysideoista kilpailun suhteen jatkossa. Sain hyviä ideoita seuraavaa kilpailua silmälläpitäen ja ammunnan nopeuttamiseksi, mikäli tulevaisuudessa kilpailijoiden määrä nousisi. Erityisesti naisten ensiesiintyminen ilahdutti ja jatkossa kannustankin naisia osallistumaan ennakkoluulottomasti levyjenkaatoon.

Kilpailijoilta saimme kiitosta järjestelyistä ja erityisesti kanttiinia hoitanut naisväki oli tyytyväinen positiiviseen palautteeseen.

Mikäli muita halukkaita ko kisan järjestäjiä ei ilmaannu on Suur-Savon piiri edelleen halukas järjestämään kilpailun.

 

Kilpailunjohtaja Pirkka Juntunen
Kangasniemen reserviläiset ry