Ampumahiihto mestaruuskilpailuiden 2023 tulokset

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtomestaruudet ratkottiin lauantaina 4.3.2023 Imatralla

Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui kilpailijoita kymmenestä eri maanpuolustuspiiristä Etelä-Pohjanmaata ja Varsinais-Suomea myöten. Hiihtomatkaa oli sarjasta riippuen 5–10 km sisältäen kaksi makuu- ja kaksi pystyammuntaa.

10 km matkan ykkönen oli ylikersantti Pasi Saastamoinen Varsinais-Suomesta. 7 km hiihtäneiden H55—H65 -sarjojen nopein oli majuri Timo Salonen Etelä-Hämeestä ajalla 32:09 pitäen sisällään 3 sakkominuuttia. Naisten sarjassa ja sarjoissa H70:stä ylöspäin matkana oli 5 km. Tällä matkalla kovimman suorituksen teki Etelä-Karjalan Anu Koistinen (26:32) kahdeksasta sakkominuutista huolimatta.

Iltapäivällä ohjelmassa olivat yhteislähtönä hiihdetyt pariviestit. Päivän parhaan suorituksen tekivät H120-sarjassa hiihtäneet kymenlaaksolaiset kapteeni Petri Alatalo ja ylikersantti Esa Pylvänen, aika 23:06. D-sarjan eteläkarjalaisnaiset Anu Koistinen ja Kirsi Putila jäivät heistä alle puoli minuuttia – ehkä juuri sen yhden enemmän ampumansa sakkokierroksen verran. H100-sarjan voittanut Etelä-Karjalan joukkue (yliluutnantti Pasi Koistinen, ylikersantti Ari Kosunen) oli kolmas radan alle 24 minuuttiin suorittanut viestipari.

Tulokset:

Ampumahiihto henk koht kilpailu 2023 Tulokset FINALt

AH-sprinttiviesti 2023 Tulokset FINAL

Järjestelyistä vastasi Imatran Reserviupseerikerho yhteistyökumppaneineen.

Reserviläisurheiluliitto on Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Maanpuolustuskiltojen liiton yhteinen urheilujärjestö, jonka toiminnan piirissä on yli 80.000 jäsentä.