Timo Mörsky – panssarijotoksen johtaja ja aktiivireserviläinen

1. Kerro kuka olet

Olen Timo Mörsky, 49-vuotias yrittäjä Hämeenlinnasta. Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista lasta sekä koira.

2. Mikä on armeijataustasi?

IlmavTK, lentotekninen AUK I/89 ja RUK täykkäri (täydennyskurssi) 6/234 lähes 20 vuotta myöhemmin. Kolme reissua rauhanturvatehtävissä 90-luvulla. Luutnantti reservissä.

3. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä?

RESUL on mielestäni hyvässä tilassa. Liitto on hyvin organisoitu ja johdettu, sillä on hyvät ja selkeät päämäärät reserviläisliikunnan ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Liiton toiminnallinen rakenne on selkeä ja toimiva, jäsenjärjestöjensä kautta aktiiviset reserviläiset toimivat käytännössä toistensa ”liikuttajina”. Liitto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden harrastaa myös perinteisestä poikkeavia liikunta- ja kuntoilumuotoja. Uskon erityisesti nuorten lähtevän helpommin laajempaankin reserviläistoimintaan erilaisten reserviläisurheiluharrasteiden kautta. Ajan hermolla on kuitenkin oltava ja kyettävä huomioimaan erityisesti juuri nuoria kiinnostavat lajit ja toiminnot.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?

Epäsäännöllinen, kävelylenkkejä 3–4 kertaa viikossa, viikonloppuisin pidempiä. Kesällä lisäksi pyöräilyä ja vähän golfia.

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?

Herrasmieskilpailu; nykyaikainen kädenpuristuksen 3-ottelu. Oma vahvuus ?

6. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi?

Reserviläisyys on minulle tärkeä arvo ja näen sen osittain myös itsenäisyytemme takeena. Minulle se on pitkälti elämäntapa, hyvä vastapaino myös arkityölle ja itsensä kehittämismahdollisuus. Olen aktiivinen toimija MPK:ssa. Olen jäsenenä myös parissa muussa maanpuolustusyhdistyksessä sekä mukana RUL:n toiminnassa, tällä hetkellä toimin paikallisen reserviupseerikerhon puheenjohtajana.

7. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa?

Päällimmäisenä mielessä on varmastikin tuore vetovastuu. Toimin viimeisimmän RESUL:n syysjotoksen, Panssarijotos 2018:n kilpailunjohtajana. Tehtävä oli mielenkiintoinen ja haastava – erittäin positiivinen kokemus – suosittelen.

8. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja ja tapahtumia?

Kyllä tapahtumia ja lajeja on varsin kattavasti, painotus on ehkä enemmän kovempaa fysiikkaa vaativissa lajeissa. Meidän ei pidä unohtaa myöskään jo rauhallisemmin liikkuvia; ukkoutuneita/akkautuneita porukoita pitää saada liikkumaan myös.

9. Mikä tekee hyvän reserviläisen?

Mielestäni sitä ei voi määritellä sen perusteella, onko joku ”aktiivisesti mukana reserviläistoiminnassa”, enemmänkin ”hengessä mukana” riittää.

10. Mikä on mottosi?

Harkiten – mutta varmasti!