Mika Mäki

1. Kerro kuka olet
Mika Mäki 54-v, hieroja Ylihärmästä. Toimin Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiirin sekä Ylihärmän Reserviläisten puheenjohtajana. Kuulun Reserviläisliitossa liittohallitukseen sekä valiokuntaan, Reserviläisurheiluliitossa hallitukseen sekä kenttäkelpoisuustoimikuntaan.

2. Mikä on armeijataustasi
Varusmiespalveluksen suoritin Keski-Suomen Pioneeripataljoonan saapumiserässä 3/86, josta kotiuduin pioneeriryhmänjohtajana.

3. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä
Hyvässä tilassa, osaajia löytyy ja lajivalikoima on laaja. Tosin Resul ei poikkea muista yhdistystoimijoista, nuoret haastavat meitä yhtä lailla.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi
Läpi vuoden maanantaisin marssin joko pyörällä tai jalan. Kesäisin ollaan yhdistyksenä mukana erilaisissa marssi- ja pyöräilykampanjoissa esim. Kilometrikisassa. Pistoolia ulkoilutan kesällä keskiviikkoisin. Kuntosaliharjoittelu on velttouttani tauolla.

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji
Voimailu on lähellä sydäntäni ja sieltä löytyy valmis laji kalenteriin: sotilaspenkki. Reserviläiset tarvitsevat kestävyyden lisäksi myös voimaa.

6. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi
Se on elämäntapa, yhdistystoimintaa, talkoita ja liikuntaa.

7. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa
2013 Ylihärmän sankarihautausmaalla saateltiin sankarivainaja sankarihaudan lepoon, sain olla kunnialaukausryhmän ammunnanjohtajana, jäi mieleen.

8. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja
On.

9. Mikä tekee hyvän reserviläisen
Kenttäkelpoisuutta ylläpitävä ja kehittävä reserviläinen.