Miia Ritala -monipuolinen harrastaja

  1. Kerro kuka olet

Miia Ritala, Opiskelijain Reserviupseeripiirin toiminnanjohtaja, koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Nykyään asun Helsingissä ja työskentelen vähittäiskaupan alalla.

  1. Mikä on armeijataustasi

Lentosotakoulu I/10, lentosääaliupseerikurssi Ilmasotakoulussa, reservin kersantti

  1. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä

Hyvässä tilassa – mielestäni RESUL tarjoaa monipuolista toimintaa, mutta pyrkii koko ajan pysymään ajan hermolla ja kehittämään toimintaansa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat jatkuva uusien kilpailulajien kartoittaminen ja Tikki-sovellus.

  1. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?

Harrastin pitkään jalkapalloa ja rugbya, mutta joukkueurheilun lopettamisen jälkeen olen pyrkinyt harrastamaan monipuolista liikuntaa fiiliksen mukaan. Käyn kuntosalilla, lenkkeilen, työmatkapyöräilen ja olen aloittanut tenniksen pelaamisen. Näitä harrastan vaihdellen. Haaveilen edelleen paluusta joukkueurheilun pariin.

  1. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?

Ideani lienevät jokseenkin eksoottisia RESUL:n kilpailukalenteriin, mutta pallopelien suurena ystävänä olisin iloinen lähes mistä tahansa lajista, jossa on pallo mukana. Golfiahan RESUL:n kilpailukalenterista jo löytyykin. Useissa tapauksissa pallopelit ovat joukkuelajeja, mikä toki asettaa omat haasteensa. Pallopeleihin monien on kuitenkin helppo heittäytyä ilman minkäänlaista kokemusta. Juuri keskustelimme kaverini Miian kanssa siitä, että olisiko reserviläisillä ”höntsäfutisporukoita”, joihin pääsisi mukaan. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto olisi itsepuolustuslajit, jotka sopisivat mielestäni reserviläishenkeen hyvin.

  1. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi?

Reserviläisyys on iso ja tärkeä osa elämääni, mikä heijastuu monilla tavoin myös omaan ajatusmaailmaani. Arjessani se näkyy muun muassa lukuisina ystävinä, joita olen vuosien varrella näistä piireistä saanut sekä innostuksena olla mukana maanpuolustustoiminnassa vuosi toisensa jälkeen. Olen aina ollut jämpti ja aikaansaava, mutta esimerkiksi työelämässä ne ovat armeijan jälkeen korostuneet toiminnassani entisestään, onneksi hyvällä tavalla.

  1. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa?

Me koko maan kattavana reserviupseeripiirinä pidämme pitkien matkojen vuoksi koko viikonlopun kestäviä kokousreissuja, joissa kokousten lisäksi on järjestetty yhteistä maanpuolustushenkistä toimintaa. Kokousviikonloput ovat lähes poikkeuksetta varsin hauskoja kuten aina, sillä meillä on erinomainen porukka. Päällimmäisenä mieleeni tulee muutaman vuoden takainen kokousviikonloppu, kun olimme kokouksen ja saunan jälkeen viettämässä marraskuista iltaa kaupungilla hieman vapaammissa merkeissä. Kun lähdimme takaisin ampumaradan kupeessa sijaitsevaan majoituspaikkaan viikonloppuna pimeän aikaan, taksikuski oli hieman ihmeissään, kun halusimme hänen kyyditsevän meidän lähes 10 henkisen porukan ampumaradalle. Kukaan meistä kyydissäolijoista ei myöskään ollut paikallinen, mutta perille päästiin.

  1. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja?

Mielestäni on.

  1. Mikä tekee hyvän reserviläisen?

Yksi parhaista asioista reserviläistoiminnassa ovat saman henkiset ihmiset. Hyvän reserviläisen tekee mielestäni se, että ottaa kaikki hyvässä hengessä huomioon ikään, sukupuoleen tai sotilasarvoon katsomatta. Tällaisiin tyyppeihin on aina ilo tutustua. Hyvän reserviläisen tekee mielestäni myös itsensä aktiivinen kehittäminen.

  1. Mikä on mottosi?

En oo korvaamaton, mutta paras maharollinen.