Max Käär

1.Kerro kuka olet
Max Käär, IT-ulkoistusalan ammattilainen Vantaalta ja Vantaan Reserviläiset ry:n aktiivi.

2.Mikä on armeijataustasi
UudPR/Vaasan Rannikkojääkäripataljoona II/92. Sotilasarvo Jääkäri.

3.Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä
RESUL toimii maanpuolustusjärjestöjen urheilutoiminnan koordinaattorina ja kehittäjänä. Liitto on tietynlaisessa murroksessa vanhemman polven ja uusien, nuorien harrastajien toiveiden ja tahtotilojen välissä. Uutta tulee kehittää, jotta varmistamme hyvät toimintaedellytykset ja jäsenistön myös jatkossa, unohtamatta kuitenkaan täysin vanhoja perinteitä jonka päälle uutta rakennetaan.

4.Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?
Säännöllisen epäsäännöllinen tällä hetkellä. Pyrin keskittymään peruskuntoa ylläpitävään liikuntaan ja lihaskuntotreeneihin muutama päivä viikossa.

5.Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?
Yksittäistä lajia ei ei tule mieleen, mutta haluaisin nähdä tämän olevan laji, joka voisi edistää kenttäkelpoisuuttaa sekä sotilaallisia valmiuksia palvelevaa. Mielestäni RESUL:n lajissa pitäisi olla elementtejä missä painottuu mm. ammunta, maasto, erätaidot.

6.Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi?
Itse olen tullut mukaan reserviläistoimintaan ampumaurheilun kautta joten pitkälti jatkuvaa omaehtoista harjoittelua sekä oman kunnon, ampumataidon ja maanpuolustuksellisten kykyjen ja taitojen ylläpitämistä ja kehittämistä. Olen aktiivinen paikallisen reserviläisyhdistyksen ampumatoiminnassa, mm. harjoitusten vetäjänä ja kilpailujen järjestäjänä.

7.Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa?
Sovelletun reserviläisammunnan suomenmestaruuskilpailujen kilpailunjohtajan tehtävät kuluneelta kesältä 2019.

8.Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja?
Uusimmat muutokset ampuma-aselakiin on näkynyt myös kilpailujen osallistumismäärissä, mistä johdettuna näitä voisi olla lisää tarjolla. Kilpailut järjestetään paikallisseurojen voimin, jolloin maantieteellisesti saattaa tulla eroavaisuuksia ja etenkin . Etenkin etelässä tuntuisi olevan enemmänkin tilausta kilpailuille, minkä johdosta harrastusmahdollisuuksien säilyminen ja kasvattaminen ampumaratojen muodossa on tärkeää edunvalvontaa.

9.Mikä tekee hyvän reserviläisen?
Sosiaalinen, aktiivinen, osallistuu myös harjoitusten ja kilpailujen järjestämistehtäviin.

10.Mikä on mottosi?
Jos jokin kannattaa tehdä, se kannattaa tehdä kunnolla.