Jukka Yliketola

1.Kerro kuka olet

Jukka Yliketola 53-vuotias asennuspäällikkö evp, Kauhavan Alahärmästä. Perheeseen kuuluu vaimo, kolme aikuista lasta ja niistä kahdella jo jälkikasvua, joten paapan vikaa koitetaan hoitaa.

 

2. Mikä on armeijataustasi

II/1985 Pohjan prikaati Oulu ja 1 JK:n komppanian kirjuri. Kertaamiseen en ole kutsua milloinkaan saanut, oppi meni kaiketi kerralla perille;-)

 

  1. Minkälaisessa tilassa näet RESUL:n olevan tällä hetkellä?

RESUL:in tila on mielestä hyvin samantapainen, kun kaikkien harrastustoiminnan. Nuorten henkilöiden saaminen vastuullisiin tehtäviin yhdistystoiminnassa on haastavaa. Uusia jäseniä ja myös nuoria on saatu omaan yhdistykseen mukaan ja heille on annettävä vastuuta tehtävistä ja pyrittävä saamaan myös heidän itse ottamaan vastuuta yhdistystoiminnasta. Vanhempien luottamusta, avun antoa ja kannustusta tarvitaan rutkasti, että toiminta saa jatkoa ja edelleen uusia henkilöitä toimintaan ja jäseneksi mukaan.

 

  1. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?

Ylihärmän reserviläisillä on todella aktiivista toimintaa ja aika pitkälti sen puitteissa liikunnallinen viikkorytmi toteutuu. Maanantaimarssit (-pyöräilyt kesäisin), keskiviikkoiset sählyillat ja perjantain ampumavuorot. Urheluammunta ilmakiväärillä ja perinneaseilla kuuluu myös säännölliseen harrastustoimintaan. Syksyisin metsästys ja kennelharrastus vie viikonlopuista ison osan ajasta.

 

5. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESUL:n kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?

Tämäpä vaatii hieman pohdintaa, olen nimittäin itse aika kova keksimään erilaisia kisailuja oman yhdistyksen jäsenistölle. Tapahtuman ei välttämättä tarvitsisi olla niin ”hampaat irvessä” olevaa kisailua, vaan mukavaa ja rentoa yhdessäoloa. Aika hankala on yhtäkkiä mitään uutta lajia keksiä, joku sellanen. mikä saisi kansan liikkeelle. RESUL:in jäsenet harrastavat myös muiden yhdistyksten ja liittojen järjestämiä kisailuja, enkä näe suoranaisesti, että RESUL:in pitäisi alkaa itse järjestämään jonkun tietyn lajin mestaruuskisoja omana toimintanaan. Voitaisiko hyödyntää muiden liittojen tai yhdistysten järjestysvalmiuksia kisojen järjestämiseen yhteistyössä tietyissä lajeissa eri liittojen kanssa? Esim. Suomen Ampumaurheiluliiton lajeja ja sääntöjä sovelletaan aika pitkälti myös RESUL:in kisoissa.

 

  1. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessasi?

Olen ajautunut mukaan reserviläistoimintaan alunpitäen ampumaurheilun kautta, sen jälkeen pikkuhiljaa muu reserviläistoiminta tullut mukaan. En nyt oikein osaa sanoa, miten se näkyy arkirutiinien mukana. Ehkä osallistumisena noihin liikunta- ja urheiluharrastustapahtumiin.

 

  1. Mikä on mieleenpainuvin muistosi reserviläistoiminnassa?

 Kyllä nuo jokakeväiset perinneasekisareissut tuovat mukavia muistoja.

 

  1. Onko reserviläisille tarpeeksi kilpailuja?

On

 

  1. Mikä tekee hyvän reserviläisen?

Sosiallinen ja aktiivinen toiminta yhdistyksen, piirien ja liiton järjestämiin tapahtumiin ja tempauksiin. Pitää yllä kuntoa ja valmiutta toimia reserviläisille oletettujen tehtävien suorittamiseksi.

 

  1. Mikä on mottosi?

”Tosta poikki ja jenka päähä.”