Kevät keikkuen tulevi, keikutaan me kaikki!

Pohjanmaalla on kevättulvien aika ja kohta ensimmäiset muuttolinnut kurvailevat rakkaan Isänmaamme sinisellä taivaalla. On aika kaivaa ulkoliikuntavarusteet ja ottaa ihan oikea loikka lähimaastoon ja tutustua heräilevään suomalaiseen luontoon.

Maanpuolustajina meidän kaikkien tulee huomioida oma hyvinvointimme ja kenttäkelpoisuutemme ja kehittää niitä meille itsellemme soveltuvalla lajivalikoimalla. Suomessa on erittäin paljon mahdollisuuksia liikunnan saralla esimerkkinä vaikkapa polkujuoksu.

Polkujuoksu on luontoliikuntaa, jossa nimensä mukaisesti juostaan poluilla. Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat. Polkujuoksu on monipuolinen laji, sillä siinä tarvitaan niin kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota kuin tasapainoakin. Vaihteleva maasto vahvistaa myös kehon eri lihaksia monipuolisesti. Poluilla juokseminen vaatii myös seikkailumieltä – vähintään kengät kastuvat jossain vaiheessa. Kannattaa kokeilla! Polkujuoksun valtakunnallinen koti on Suomen Latu, josta saa lisäinfoa lajista, tapahtumista ja polkujuoksuryhmistä.

Reserviläisurheiluliitto on suunnittelemassa jotostarjontaan uusia tuotteita, kehittelyssä ovat maastomoottoripyörä- ja moottorikelkkajotokset Suomen Moottoriliiton sekä maastoautojotos Akk Motorsport ry:n kanssa. Tavoitteena on toteuttaa ko. jotokset yhteistyössä em. toimijoiden kanssa viimeistään ensi vuonna. Jotoksissa tutustutaan ajokalustoon ja suoritetaan erilaisia rastitehtäviä mm. ammuntaa kivääri- ja/tai pistoolikalustolla sekä ratkotaan sotilasluonteisia tehtäviä toki ensiapua unohtamatta.

Reserviläisurheiluliitto tekee yhteistyötä toisten liikuttajien kanssa, viimeisimpänä avauksena on yhteistyö Suomen Padelliiton kanssa, järjestämme lajin mestaruuskisat reserviläisille syksyllä tai viimeistään ensi vuonna. Teemme yhteistyötä myös Suomen Sotilasurheiluliiton (SOTUL), Suomen Suunnistusliiton (SSL) sekä Suomen Urheiluliiton (SUL) kanssa.

SOTUL:n kanssa tavoitteena on avata heidän tarjontaansa Reserviläisurheiluliiton jäsenjärjestöjen jäsenille kuten myös vastavuoroisesti avata RESUL:n tarjontaa SOTUL:n jäsenille, SSL:n yhteistyö liittyy puolestaan Reserviläisten suunnistusviikon toteuttamiseen ja SUL:n kanssa heidän palvelujensa esim. maratonien avaamisesta mm. pienen hintaedun muodossa meille kaikille järjestäytyneille maanpuolustajille. Kaikissa edellä mainituissa yhteistyökuvioissa kuten uusien jotostenkin suunnittelussa huomioimme vallitsevan epidemiatilanteen ja toimimme viranomaisten määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Ampumatoiminnassa olemme suunnittelemassa uusia ampumalajeja SRA:n ja rata-ammuntalajien välimaastoon. Toteutamme näissä uusissa lajeissa kokeilukulttuuria, joissa suunnittelun sijaan kokeillaan erilaisia ampumalajeja erilaisilla aseilla ja tehdään sitten päätöksiä jatkotoimista.

Reserviläisurheiluliitto on tuottamassa reservipiirien käyttöön esittelykalustoa kahden varustellun peräkärryn muodossa nykyisen esittelykärryn tueksi, Olemme saaneet apurahaa Maanpuolustuksen Kannatussäätiöltä kärryjen hankintaan. Kärryissä on esittelykalustoa seuraavasti:

– kaksi esittelytelttaa tarvikkeineen
– iso näyttö, jolla esitellään Reserviläisurheiluliiton toimintaa
– SRA-ammuntaan tarvittava kalusto; pistoolit ja kiväärit (2 kpl kumpaakin) maalilaitteineen
– puristusvoimamittarit 2 kpl (testin suorittaneille luovutetaan purkinavaamisen apuväline)
– jakomateriaaleja; RESUL:n ja sen jäsenliittojen esitteitä

Esittelijöinä toimivat reservipiirien aktiivit. Esittelykärryt on tarkoitus sijoittaa reservipiireihin periaatteella Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomi. Tavoitteena on vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja erityisesti reserviläisliikunnan ja -urheilun tunnetuksi tekeminen. Esittelykalusto on valmiina toukokuussa 2021.

Edunvalvonnassa on ajankohtaisin metallilyijy. Reserviläisurheiluliitto tekee yhteistyötä jäsenliittojensa kanssa ja laatii yhteisen lausunnon Euroopan kemikaalivirastolle lyijykieltoesityksestä.

Reserviläisurheiluliitto tarvitsee koko ajan palautetta kentältä ja uusia ideoita toiminnan kehittämiseksi. Mainio esimerkki luovuudesta oli hajautettu Pirkkajotos, joka toteutettiin etänä.
Tällaista suoritusta oli ilo seurata, kyllä koulutettu reservi osaa, kun tarjoamme heille mahdollisuuksia mielenkiintoisen tekemisen parissa!

Muistetaan sitten kaikki osallistua etämarssille heinäkuussa, tapahtumaan on tulossa uusia
yksityiskohta, niistä lisää tapahtuman verkkopalvelussa ensi kuussa.

Laittakaa sähköpostia tai soittakaa puhelimella, numero on 050 541 2007 ja meiliosoite [email protected], OLEMME TEITÄ VARTEN!

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE MAANPUOLUSTAJILLE, PYSYKÄÄMME TERVEINÄ!

Risto Tarkiainen
Toiminnanjohtaja
Reserviläisurheiluliitto ry