MeriLapin Jotos 2020

Järjestetään 16.5.2020 Keminmaassa Hietakaula – Sivakkavaara alueella

Jotos on MPK:n alainen ja se on tarkoitettu varusmiespalveluksen suorittaneille reserviläisille. Sen jokainen rastipiste pisteytetään kukin erikseen. Lisäksi Jotoksella partioiden käyttämä kokonaisaika pisteytetään. Eniten pisteitä kerännyt partio voittaa. Järjestelyistä vastaavat Kemi – Tornio alueen reserviläiskerhot yhteistyössä.

ILMOITTAUTUMINEN: Jotokselle voidaan ottaa mukaan 20 partiota ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen suoritetaan seuraavasti:

  • Jokainen käy ensin henkilökohtaisesti ilmoittautumassa MPK järjestelmään osoitteessa

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/100309

  • Jokaisen partion johtaja ilmoittaa lisäksi seuraavat tiedot Jotoksen johtajan sähköpostiin: Partion nimi, kaikkien jäsenten nimet + puhelinnumerot, sotilasarvot, partion johtajan nimen sekä partion yhteyshenkilön nimi + osoite + sähköposti

Lisää tietoa Jotoksesta
MeriLapin Jotos 2020

Lisätietoja:

Jotoksen johtaja Aarne Suojärvi, 040 550 0227, [email protected]
Jotoksen varajohtaja Juha Nylund, 040 417 6409, [email protected]
Jotoksen rastipäällikkö Esa Kadenius, 050 411 1098, [email protected]

 

Lapua-jotos

Järjestetään 16.-17.5.2020

Haasta itsesi ja kaverisi testaamaan kuntoasi, maastotaitojasi sekä reserviläissarjassa myös sotilastaitojasi

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Res.sarja: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101308

Naiset: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101436

Nuoret: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/101225

Naisten jotos

Jo vuodesta 1990 naiset ovat kokoontuneet juuri heille suunnattuun jotokseen toukokuisena viikonloppuna eri puolella Suomea.

Jotos on kilpailu, jossa joukkueittain edetään maastossa rastilta rastille tehtäviä tehden. Jotoksen järjestävät Maanpuolustusnaisten Liiton yhdistysten jäsenet. Paikkakunta vaihtuu joka vuosi. Jotos on avoin kilpailu kaikille 15 vuotta täyttäneille naisille. Kilpailu alkaa lauantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kilpailuun osallistutaan 3-4 hengen joukkueina.

Reitti kulkee maastossa, yleensä merkittyä reittiä pitkin. Suunnistusosuuksia voi olla tehtävänä. Reitit on suunniteltu niin, että on mahdollista kulkea polkuja, metsäteitä tms. helppokulkuisia väyliä, joten jokainen normaalikuntoinen pystyy suoriutumaan yhteensä n. 10-20 km matkasta hyvin viikonloppuna, rastien välit ovat 1-2 km. Jotoksella on paljon toimintarasteja. Rastitehtävät liittyvät kansalaistaitoihin, jokamiesoikeuksiin, pelastuspalveluun, retkeilyyn ensiapuun, luonnontuntemukseen ym.

Rastit suunnitellaan ja pisteytetään neljälle henkilölle, mutta muutkin kokoonpanot ovat sallittuja. Alaikäisillä on hyvä olla aikuinen huoltaja matkassa. Kilpailijat osallistuvat omalla vastuullaan. Huolto, ateriat ja majoitus vaihtelevat kulloinkin paikan mukaan. Yöpyä voidaan teltoissa, mökeissä jne. Jotos on mukava tapa reippailla kauniissa suomalaisessa luonnossa ystävien kanssa ja samalla ratkoa mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä.

Järjestäjän valitsema paikka määrittelee tapahtuman puitteet. Jokainen jotos on omanlaisensa, mutta ohjelmarunko noudattaa hyväksi havaittua

kaavaa yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kutsu jotokseen julkaistaan Maanpuolustusnaisten nettisivuilla ja Reserviläinen-lehdessä alkuvuodesta. Tarkemmat ohjeet varusteista yms. lähetetään aina ennen jotosta partioiden vastuuhenkilöille.

Tule ja koe erilainen kilpailu!

Osallistuminen on hauskaa. Mukana on partioita, jotka ovat osallistuneet vuodesta toiseen.

Pioneerijotos

Lue pioneerijotoksesta täältä.