Muut jotokset

 Sandels jotos 16.–17.5.2015

Järjestyksessään 28. Sandels Jotos järjestetään 16.–17.5.2015 Kauppilanmäessä Vieremän- ja osin Sonkajärven kunnan alueella. Jotoksella on nyt kolme sarjaa. Luvassa on mielenkiintoisia tehtäviä ripoteltuna mäkimaastoon, jota halkoo polkujen ja teiden verkosto. Jotos koostuu ammunnasta (sovelletusti naisten ja nuorten sarjassa), maastovaelluksesta sekä rastitehtävistä, jotka mittaavat erilaisia sotilaallisia sekä yleishyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Sarjat: Muita hieman vaativampi kilpasarja Döbeln ja harrastesarja Sandels. Lisäksi uutena on Naisten ja Nuorten – sarja niille, jotka eivät ole käyneet varusmieskoulutusta tai ovat alle 18 –vuotiaita. Ilmoittautuminen www.mpk.fi/pohjois-savo pe 8.5. mennessä. Osallistumismaksu on 50 euroa/hlö. Lisätietoja jotoksesta myös Iisalmen Reserviupseerikerhon nettisivuilta.

Sandels-jotoksen esite 2015

Porsaanharjun talvijotos 2015

Tiukkaa taistelua jotoksen kärkipaikoista pidettiin aina viimeiseen rastiin asti ja lopulta eroa voittajan TaKoRU1 :sen ja toiseksi tulleen TamRU1 partion välille jäi vain 3 pistettä. Jotoksella hienoja suorituksia rasteilla näytti myös Saksan Team Charlie UniBmW, joka sijoittui kolmanneksi.

Lue lisää.

Porsaanharjun-voittajapartio

Porsaanharjun voittajapartio, 2015

Porsaanharjun-jotoksen_tulokset_pe

Porsaanharjun-jotoksen_tulokset_lauantai

Porsaanharjun-jotoksen_tulokset_pe-su

 

Tahko syysjotos 2014

 

 

Talvijotos 2013

 

Naisten jotos

Jo vuodesta 1990 naiset ovat kokoontuneet juuri heille suunnattuun jotokseen toukokuisena viikonloppuna eri puolella Suomea.

Jotos on kilpailu, jossa joukkueittain edetään maastossa rastilta rastille tehtäviä tehden. Jotoksen järjestävät Maanpuolustusnaisten Liiton yhdistysten jäsenet. Paikkakunta vaihtuu joka vuosi. Jotos on avoin kilpailu kaikille 15 vuotta täyttäneille naisille. Kilpailu alkaa lauantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kilpailuun osallistutaan 3-4 hengen joukkueina.

Reitti kulkee maastossa, yleensä merkittyä reittiä pitkin. Suunnistusosuuksia voi olla tehtävänä. Reitit on suunniteltu niin, että on mahdollista kulkea polkuja, metsäteitä tms. helppokulkuisia väyliä, joten jokainen normaalikuntoinen pystyy suoriutumaan yhteensä n. 10-20 km matkasta hyvin viikonloppuna, rastien välit ovat 1-2 km. Jotoksella on paljon toimintarasteja. Rastitehtävät liittyvät kansalaistaitoihin, jokamiesoikeuksiin, pelastuspalveluun, retkeilyyn ensiapuun, luonnontuntemukseen ym.

Rastit suunnitellaan ja pisteytetään neljälle henkilölle, mutta muutkin kokoonpanot ovat sallittuja. Alaikäisillä on hyvä olla aikuinen huoltaja matkassa. Kilpailijat osallistuvat omalla vastuullaan. Huolto, ateriat ja majoitus vaihtelevat kulloinkin paikan mukaan. Yöpyä voidaan teltoissa, mökeissä jne. Jotos on mukava tapa reippailla kauniissa suomalaisessa luonnossa ystävien kanssa ja samalla ratkoa mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä.

Järjestäjän valitsema paikka määrittelee tapahtuman puitteet. Jokainen jotos on omanlaisensa, mutta ohjelmarunko noudattaa hyväksi havaittua

kaavaa yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kutsu jotokseen julkaistaan Maanpuolustusnaisten nettisivuilla ja Reserviläinen-lehdessä alkuvuodesta. Tarkemmat ohjeet varusteista yms. lähetetään aina ennen jotosta partioiden vastuuhenkilöille.

Tule ja koe erilainen kilpailu!

Osallistuminen on hauskaa. Mukana on partioita, jotka ovat osallistuneet vuodesta toiseen.

 

Pioneerijotos

Lue pioneerijotoksesta täältä.