Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtoviestimestaruuskilpailujen säännöt

Lataa tästä (pdf).

1. Johdanto

Nämä Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtoviestimestaruuskilpailujen säännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton hallituksen kokouksessa 15.01.2015.

Säännöt ovat voimassa 15.01.2015 alkaen.

 

2. Sääntöjen soveltamisala

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtomestaruuskilpailuissa ja niiden järjestelyissä noudatetaan Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen yleissääntöjen lisäksi näitä ampumahiihtoviestimestaruuskilpailujen erikoissääntöjä sekä Suomen Ampumahiihtoliiton kilpailusääntöjä.

 

3. Ampumahiihtoviestin säännöt

I Yleistä

Reserviläisurheiluliiton ampumahiihtoviesti on parisprinttikilpailu, joka suoritetaan D, H, H80, H100 ja H120 sarjoissa 2-henkisin joukkuein.

H80, H100 ja H120 sarjoissa yhteenlaskettu ikä syntymäsvuosien perusteella ja kummankin kilpailijan on oltava täyttänyt vähintään 35 vuotta.

Osalajeina ovat ammunta ja hiihto.

Joukkueet lähetetään matkaan sarjoittain samanaikaisesti.

 

II Eri osalajien erityismääräyksiä

Hiihto

Hiihtomatka on kaikissa sarjoissa 1+1+1 km/osuus Hiihdossa noudatetaan soveltuvin osin Suomen Ampumahiihtoliiton kilpailusääntöjä.

Ammunta

Sakkokierroksen pituus on 100 m. Kiertämätön sakko aiheuttaa 2 min lisäajan. ASETTA KÄSITELLESSÄ TULEE PIIPUN OSOITTAA TAULUJEN SUUNTAAN.

 

III Muita määräyksiä

Kilpailun kulku:

1. kilpailijat hiihtävät 1 km ja ampuvat makuuammunnan ja kiertävät mahdolliset sakkokierrokset ammuttuaan 5+3 laukausta. Kosketuksella 1. kilpailija lähettää 2. viestinviejän matkaan ja hän suorittaa saman tehtävän ja lähettää 1. kilpailijan uudelle 1 km kierrokselle. Kierroksen päätteeksi 1. kilpailija ampuu pystyasennosta 5+3 laukausta ja kiertää mahdolliset sakot. Seuraavaksi 2. kilpailija suorittaa saman ja lähettää 1. kilpailijan 1 km kirikierrokselle, jonka päätteeksi hän lähettää 2. kilpailijan 1 km kierrokselle. Tämän suorituksen jälkeen joukkue saaapuu maaliin.
Joukkueiden loppuajat otetaan 2. kilpailijan ylittäessä maaliviivan.