Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen talvijotos

Pirkkajotos 20.-21.03.2021
Pirkkalassa

Kuvaus

Pirkkajotos 2021 on Tampereen seudulla järjestettävä Reserviläisurheiluliitto ry:n vuoden 2021 valtakunnallinen reserviläisten talvijotos. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry ja Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry ja Pirkanmaan Reserviläispiiri ry yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Pirkkajotos on sotilastaitokilpailu, jossa partiot kilpailevat toisiaan vastaan erilaisilla tehtävärasteilla. Tehtävien aiheet vaihtelevat ja voivat sisältää mm. ammuntaa, suunnistusta, toiminnallisia sotilastehtäviä, ensiapua, fyysisiä tehtäviä ja erilaisia yhteistyötehtäviä. Pirkkajotoksella on erityisesti panostettu monipuolisiin ammuntarasteihin sekä toiminnallisiin yö- ja päivätehtäviin. Jotos toteutetaan yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa sotilaallisia valmiuksia palvelevana (SOTVA) kurssina. Kilpailusta osallistujat saavat 2 rinnasteista kertausharjoituspäivää. Kilpailun suojelijana toimii Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Matti Heininen.

Kohderyhmä

Pirkkajotos on suunnattu reserviläisille ja sotilaille. Kilpailuun riittää peruskunto, jolla selviytyy ulkona kävelemisestä huonolla kelillä. Hyvästä kunnosta on kilpailussa kuitenkin etua. Kilpailuun voi osallistua jokainen 18 vuotta täyttänyt henkilö eikä varusmiespalvelus tarvitse olla käytynä.

Kilpailukeskus

Pohjois-Hämeen Ampujat ry:n Kokkovuoren haulikkoampumakeskus, Pirkkalantie 1296, Lempäälä

Kilpailu

Kilpailussa partioiden koko on 3-4 henkilöä. Lähtökohtaisesti kilpailutehtävät on mitoitettu 4 hengen kilpailupartiolle. Kilpailu alkaa lauantaina 20.3. ensimmäisten partioiden osalta klo 7.30 ja päättyy viimeisten partioiden osalta sunnuntaina 21.3. noin klo 14.30 mennessä. Kilpailureitin pituus on noin 30 km ja se kulkee Pirkkalan sekä Lempäälän alueella. Kilpailupartiot kulkevat jalan ja kuljettavat jotoksen aikana kaikki varusteensa mukanaan. Partiot huolehtivat itse ruokailuistaan omilla eväillään sekä yöpyvät jotoksen aikana maastossa omissa majoitteissaan. Maastossa liikutaan jokamiehen oikeuksin, eikä maastoon jätetä ylimääräisiä jälkiä eikä yhtään roskia.

Muut ohjeet kilpailijoille

Kilpailunjärjestäjä lähettää sähköpostitse kilpailupartioiden johtajille Pirkkajotoksen ennakko-ohjeen viimeistään kaksi viikkoa ennen jotoksen alkamista. Ennakko-ohjeessa mahdollisesti päivitetään kilpailijoiden tarvitsemat henkilökohtaiset varusteet ja kilpailupartiokohtaiset varusteet (varusteluettelot) sekä annetaan tarkemmat ohjeet liittyen kilpailuun. Tarvittaessa kilpailunjärjestäjä lähettää myös muita ohjeita ja tiedotteita.
Koronatilanteesta johtuen jotoksen tavanomaiseen läpivientiin on tehty muutoksia, joista kerrotaan enemmän ennakko-ohjeessa. Kilpailussa pyritään ottamaan koronatilanne huomioon rasteilla, kilpailukeskuksella ja osallistujamäärissä.

Kilpailijoiden vakuutusturva

MPK:n koulutuskalenterin kautta hyväksytysti ilmoittautuneet ja osallistumismaksun maksaneet kilpailijat on vakuutettu MPK:n tapaturmavakuutuksella Pirkkajotoksen kilpailupaikalla ilmoittautumisesta alkaen kilpailun päättymiseen ja sieltä poistumiseen saakka. Vakuutus ei ole voimassa matkoilla kilpailupaikalle tai pois sieltä. Tapaturmavakuutus ei korvaa myöskään omien henkilökohtaisten tavaroiden rikkoontumista tai katoamista.

Pirkkajotoksen omat verkkosivut löytyvät täältä. Sivujen kautta pääsee myös ilmoittautumaan.

Lisätietoja Pirkkajotoksesta

Kilpailunjohtaja Antti Laalahti, 040 777 3747, antti.laalahti [ät] takoru.fi
Kilpailun varajohtaja Pekka Sillanpää, 040 749 0666, pekka.sillanpaa [ät] takoru.fi