Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen syysjotos

Tyrskyjotos 25.-27.09.2020
Kotka-Hamina

PERUTTU KORONA-TILANTEEN TAKIA

Kuvaus

Tyrskyjotos 2020 on Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) vuoden 2020 valtakunnallinen reserviläisten syysjotos. Tapahtuman järjestävät Kymenlaakson Reserviupseeripiiri ry ja Kymenlaakson Reserviläispiiri ry, päävastuullisena organisaattorina toimii Kotkan Reserviupseerikerho ry. Jotos järjestetään yhteistyössä Kymenlaakson piirien paikallisten reserviläisyhdistysten, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ja muiden lähialueen yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa Puolustusvoimien sekä rajavartiolaitoksen tuella. Kilpailun järjestelyissä noudatetaan Reserviläisurheiluliitto ry:n (RESUL) ohjeita ja linjauksia.

Tyrskyjotos 2020 on ensimmäinen valtakunnallinen merellisessä ympäristössä järjestettävä jotos. Luvassa on jotoksen peruselementtejä, mutta myös unohtumattomia elämyksiä varsinkin niille, joille syksyinen meri ja saaristo eivät ole arkipäivää.

Kilpailuun arvioidaan osallistuvan n. 70-80 kilpailupartiota (noin 200-250 kilpailijaa) eri puolilta Suomea sekä 1-5 kilpailupartiota ulkomailta. Lisäksi kilpailun lärjestämisestä vastaa noin 150 toimitsijaa eri tehtävissä.

Kilpailusarjat

Tyrskyjotoksella on kaksi kilpailusarjaa:

  • sotilassarja (pe 25.09.2019 – su 27.09.2019)
  • reserviläissarja (la 26.09.2019 – su 27.09.2019)

Jotoksen kilpasarjat sisältävät suunnistusosuuden sekä pakollisia ja valinnaisia rastitehtäviä sekä vesistön ylityksiä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnon tuntemukseen sekä yleistietoihin. Osa rasteista sidotaan paikalliseen merelliseen historiaan.

Tyrskyjotoksen nettisivut ovat jo auenneet osoitteessa:
http://www.tyrskyjotos.fi/