Reserviläispilkki 10.3.2018

 

Lataa kilpailutulokset tästä

Pirkkalan taivas oli sumuisen pilvinen edellisyön sateen jäljiltä ja näin ollen pilkkikeli ei ollut kalojen syönnin kannalta paras mahdollinen.
Jäätä oli onneksi juuri sopivasti kunnon ylläpitämiseksi.

Pirkkalan Vähäjärvi on pikkujärvien tapaan haastava pilkkijärvi. Järvi on tunnettu sen suurista yli kymppikiloisista nopeakasvuisista hauistaan ja vain parin metrin syvyydestään. Aiemmin järveen istutettiin runsasti kirjolohia ja siikoja, jolloin järvelle myytiin erillislupia myös pilkkimistä varten.
Nyt saaliiksi ei tullut jalokaloja, vaan saalis koostui pääosin ahvenista.
Jään päälle nousi myös kaksi haukea, joitakin särkiä ja kiiskiä.
Muutamia tujuja vieheenmenetyksiäkin punnituspaikalla raportoitiin.

Kaikki osallistujat saivat puntarille asti saalista nuhruisesta ilmasta ja kalojen varovaisesta syöntihalukkuudesta huolimatta.
Järjestäjä Pirkkalan Reserviläiset yllättivät osallistujat punnituksen jälkeen: jokainen osallistuja sai annoksen tamperelaista perinneruokaa, Tapolan mustaa makkaraa puolukkahillolla ja maitoa juotavaksi. Mukavaa lämmintä purtavaa tuloksia odotellessa.
Olipa järjestäjä keksinyt myös muutakin omaa: koska kuntakeskuksen keskellä olevalle virkistysjärvelle ei saanut jättää varisten takia lainkaan saaliskaloja, kisattiin myös suurimmasta kalasta, suurimmasta kokonaissaaliista ja pienimmästä kalasta. Pohjois-Hämäläiseen vaatimattomuuten kuluu nyt korostaa pienintä saaliskalaa, 2 g.n ahventa, jonka pyytäjä sai saaliskalaansa monta kertaa suuremman vaapun palkinnoksi pienimmästä kalasta.

Pirkkalan Vähäjärvellä on myös aurattu retkiluistelurata ja koneella tehty hiihtopaanakin. Luonnollisestikaan näille eikä ihan väylien viereenkään kairattu yhtään pilkkireikää, tällä vältettiin konfliktit järven muiden käyttäjien välillä. Toki tämä toi järvelle seuraajia itse SM-pilkkikisalle.
Onnittelut järjestäjien puolesta kaikille osanottajille ja erityisesti palkituille.

Juhani Skogberg