Pistooliampumajuoksukilpailut 2018

Tapahtumapaikka: Ylistaro, Isokyrö
Tapahtuma-aika: 26.8.2018
 

RESUL:N PISTOOLIAMPUMAJUOKSUN SM-KISAT

Sunnuntaina 26.8. käytiin nykyään Seinäjoen kaupunkiin kuuluvassa Ylistaron Kärkimäessä pistooliampumajuoksun sm-kisat. Kärkimäessä on melko vaativan valaistun pururadan yhteydessä ampumahiihtäjien ja -juoksijoiden käyttämä rata, mihin mahtuu yhtä aikaa ampumaan 24 kilpailijaa. Kilpailun järjestäjinä toimivat Isonkyrön Reserviläiset ja Reserviupseerikerho naapurikunnan puolelta. Puffettia pyörittivät Isonkyrön Lions-ladyt.

Viime vuosien tapaan osanottajia valtakunnallisessa kilpailussa oli harmillisesti vain parisenkymmentä; toimitsijoitakin oli vähän enemmän. Vaikka kyseiselle päivälle oli ennustettu sateita, sää pysyi itse kisan ajan hyvänä ja vasta kilpailurakenteita purettaessa tuli ensimmäinen sadekuuro.

Kohdistusammuntojen jälkeen kilpailu aloitettiin lipunnostolla ja sunnuntain kunniaksi kenttähartaudella, jonka toimitti Tapani Mäki-Reini Isonkyrön Reserviläisistä. Ratamestari Juhani Arkkola kävi läpi kilpailun ohjeet ja pari toimitsijaa demonstroi juosten kisan vaiheet. Ammunnan johtajan toimi Harri Rinta-Koski ja teknisenä asiantuntijana Matti Nikula, joka heinäkuussa ampui isopistoolin sm-kisassa hopeamitalin sarjassa M80.

Henkilökohtainen kisa käytiin väliaikalähdöllä ja parisprintti yhteislähdöllä. Osanottajien vähyydestä johtuen mitään hirveän tiukkoja mitalitaistoja ei nähty. Pummeja tuli ihan riittävästi, henkilökohtaisessa kilpailussa nähtiin vain yksi puhdas ammunta ensimmäisellä kierroksella, toisella ei yhtään.

Kaiken kaikkiaan: hyvin sujunut kisa, rennon letkeä tunnelma ja voittajat saatiin selville!

Teksti: Mikko Jylhä

Tulokset

Pistooliampumajuoksun tulokset

Kuvakooste

Kuvat: Juhani Arkkola

Ammunnan valvontaa

Kohdistusammunnat

Lipunnosto fanfaarien säestyksellä

Kenttähartaus

Demonstraatio kilpailun kulusta

Väliaikalähtö

Naisten sarjassa kilpaillut vääpeli Nina Ojala lähtee matkaan

Kilpailun vanhin juoksija lähti matkaan

Kilpailu käynnissä

Parisprintin vaihtotapahtuma

Sakkokierroksilla

H-sarjan palkitut

H50-sarjan palkitut

Parisprintti H

Parisprintti H80

Parisprintti H120