Pistooliampumahiihto 3.3.2018, Hattula

 

Lataa kilpailutulokset alta

Henkilökohtainen

Viesti

RESUL pistooliampumahiihto talvisissa olosuhteissa

Etelä-Hämeessä oli tänä vuonna vihdoinkin kunnon talvi kun Reserviläisurheiluliiton pistooliampumahiihto järjestettiin 3.3 Hattulassa. Lähtöä siirrettiin tunnilla sillä aamulla pakkanen paukkui  yli 20 asteessa. Aurinko lämmitti nopeasti suojaisen kilpailupaikan ja kilpailu saatiin suoritettua alle 10 asteen pakkasessa. Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistui 23 ja parisprinttiin seitsemän joukkuetta. Vaikka osallistujia oli edellisvuotta enemmän niin näinkin keskeisellä sijainnilla olisi osanottajia odottanut enemmän. Järjestelyt sujuivat moitteetta ja ladut olivat erinomaisessa kunnossa.

Etelä-Hämeen Aarno Hovikorpi otti kilpailun rauhallisesti kaaduttuaan edellisenä iltana hiihtolenkillö ja loukattuaan lapaluunsa. – Yöllä laitettiin vielä kylmägeeliä mutta päätin kuitenkin osallistua. Sunnuntaihiihtelyksihän se meni, totesi Hovikorpi.

Etelä-Karjalan Timo Karhulla oli unet jäänyt vähiin tullessaan lähes suoraan etelän lomalta. – Väsyneenä ajatus vähän karkaili ja ensimmäisessä ammunnassa kaikki laukaukset vasemmalta ohi. Toinen ammunta menikin mallikkaasti korjattuani otteen aseessa, pohdiskeli Karhu ammuntaansa. Etelä-Pohjanmaan Olavi Iso-Oja manaili patruunavalintaansa. – Täytyy vaihtaa sprinttiin toiset patruunat. Vaikka oli laadukkaat patruunat niin syöttöhäiriöitä tuli liikaa. Ammunnasta parhaiten suoriutuivat Varsinais-Suomen Jarmo Heikkinen ja Etelä-Hämeen Osmo Haapanen.

Sprinttiviestin alkaessa aurinko oli siirtynyt vasemmalta suoraan eteen. Lieneekö ollut syynä että ohilaukauksia tuli huomattavasti enemmän kuin henkilökohtaisessa kilpailussa. Etelä-Hämeen Mauri Särssi suoriutui parhaiten kolmella ohilaukauksella. Palkintojenjako suoritettiin huoltotoimien jälkeen Panssariprikaatin sotilaskodissa kilpailun johtajan Tapani Koskelan johdolla.