Perinneaseet

Tapahtumapaikka: Keuruu
Tapahtuma-aika: 20.5.2017 - 21.5.2017
 

 

Keski-Suomen reservipiirit oli vaativan tehtävän edessä kun ResUl:n perinneaseiden SM-kilpailua tarjottiin järjestettäväksi Keuruulle. Haasteeseen tartuttiin silloin rohkeasti ja Haapamäen Seudun reserviläiset ry oli luonnollinen vastuuyhdistys järjestäjäksi yhteistoiminnassa Keuruun Ampumaurheilukeskuksen kanssa. Nyt avajaiskilpailu on taakse jäänyttä elämää. Yhteenvetona voidaan todeta tärkein eli ampujien tyytyväisyys järjestelyihin. Kisakoneistossa oli mukana iso joukko ensikertalaisia ja vapaaehtoisia toimitsijoita. He loivat niin hyvän toimintaympäristön, että ampujat innostuivat laukomaan huikeat 11 uutta ResUl:n ennätystä.

Perusasiat oltava kunnossa

Virallisen lipunnoston jälkeen pastori Seppo Viljasjärvi piti kenttähartauden. Hän pyysi aluksi hiljaista hetkeä presidentti Mauno Koiviston muistolle. Puheessaan hän korosti perusasioiden merkitystä elämässä ja myös ampumaurheilussa. – On turha tähdätä taululle jos ei tiedä mitä ampuma-asento, tähtäämisen tarkkuus ja puristava laukaisu edellyttää hyvältä osumalta. Huomio ei saa olla päämäärässä vaan perusasioiden tekemisessä. Sisäisesti sopivan levollinen mieli on myös ampujalle eduksi, totesi pastori Viljasjärvi.

Tykinlaukauksella liikkeelle ja kiitokset päälle

Kilpailu lähti räväkästi käyntiin kilpailun johtajan ja teknisen asiantuntijan puheenvuorojen jälkeen mustaruutitykin laukauksella. Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Marsin toteuttamalla pamauksella ampumaurheilukeskuksen alueelle palautui ammunnan ääni, mikä oli ollut kateissa kolmisen vuotta Pioneerirykmentin lakkauttamisen jälkeen. Puheenvuorossaan Hannu Mars toi esille hetken, jolloin hän ensimmäisen kerran kävi alueella ja kuuli ampumaurheilukeskuksen suunnitelmista. – Tuli heti mieleen, että tässä hankkeessa taidetaan olla ihan tosissaan, sanoi kaupunginjohtaja ja jatkoi, että vähän myöhemmin käytiin Metsähallituksen kanssa alueen ostosta neuvotteluja, joissa oli pidettävä välillä taukojakin niin, että hinta asettui oikealle tasolle. – Nyt on aika jo nauttia tästä vaiheesta ja kannustaa harrastajia toteuttamaan vastaavia uusia kilpailuja Keuruulla, totesi kaupunginjohtaja ja kiitti hankkeen eteen tehdystä työstä.

Suomen Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi ojensi liiton kunniakirjan hankkeen vetäjälle Otso Heikkiselle. Hän oli mielissään siitä, että Suomeen on syntynyt uusi ampumaurheilukeskus. – Mahtava homma, että tällainen työ on tehty. Sillä tulee olemaan pitkälle ulottuva vaikutus suomalaiseen ampumaurheiluun, totesi Aarrekivi.

Neljän kultamitalin Tapio Heikkonen

Pistoolilajeissa erottui selkeästi kärkeen Etelä-Hämeen piiristä Tapio Heikkonen, joka ampui H50 ja H60 sarjoissa. Kaksi henkilökohtaista mestaruutta, kaksi joukkuemestaruutta ja yksi joukkuehopea oli hänen saavutuksensa. – Suomen mestaruuden saavuttaminen on minulle tärkeä asia. Haluan myös harjoitella ammuntaa nykyisin, totesi tyytyväinen mestari. Hän on elämänsä varrella kilpaillut paljon. Jossain vaiheessa harrastukseen tuli yli viidentoista vuoden tauko kunnes kaveriporukasta annettiin käyttöön ilmaolympiapistooli. Siitä lähtien hän on harjoitellut veteraanille sopivan säännöllisesti ja menestystä on tullut tasaiseen tahtiin varsinkin perinneaseammunnoissa.

 

Lauantain tulokset:

Perinnekivääri 150m_3x10ls henkilökohtainen (pdf).

Perinnekivääri 150m 3x10ls joukkue (pdf).

Perinnekivääri 300m henkilökohtainen (pdf).

Perinnekivääri 300m joukkue (pdf).

Perinnepistooli 25m koulu henkilökohtainen (pdf).

Perinnepistooli 25m koulu 30 ls joukkue (pdf).

Sunnuntain tulokset:

Perinnepistooli 50m henkilökohtainen (pdf).

Perinnepistooli 50m 30ls joukkue (pdf).

Perinnekivääri 150m kenttäammunta henkilökohtainen (pdf).

Perinnekivääri kenttäammunta 150m joukkue (pdf).

Perinnepistooli 25m kuvio henkilökohtainen (pdf).

Perinnepistooli 25m kuvio 30ls joukkue (pdf).