Perinnease 2019

Tapahtumapaikka: Keuruu
Tapahtuma-aika: 18.5.2019 - 19.5.2019
 

RESUL_Perinnepistooli 50m 30 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Kivääri 150 joukkue_Keuruu (pdf).

RESUL_Kivääri 300 joukkue_Keuruu (pdf).

RESUL_Kivääri kenttä joukkue_Keuruu (pdf).

RESUL_Perinnekivääri 150 m 10+10+10 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Perinnekivääri 150 m kenttä 10+10 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Perinnekivääri 300 m 15+15 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Perinnepistooli 25 m 30 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Perinnepistooli 25 m koulu 30 ls_Keuruu (pdf).

RESUL_Pistooli 25 joukkue_Keuruu (pdf).

RESUL_Pistooli 50 joukkue_Keuruu (pdf).

RESUL_Pistooli_kuvio Joukkue_Keuruu (pdf).

 

RUUTI PALOI JA ENNÄTYKSIÄ TEHTAILTIIN

RESUL:n perinneaseiden SM Keuruulla 18.-19.5.

Pystykorvat, Parabellumit ja Lahti-pistoolit syöksivät tulta erinomaisessa säässä Keuruun Ampumaurheilukeskuksessa kun Reserviläisurheiluliiton perinneaseilla kamppailtiin SM-titteleistä. Kilpailijoita oli 135 ja kilpailusuorituksia kertyi hieman yli 500. Tarkkuus oli kohdallaan, sillä kilpailussa tehtiin uusia Suomen ennätyksiä kaiken kaikkiaan kuusi. Ennätysten lisäksi nähtiin monia hyviä ja onnistuneita ampumasuorituksia. Myös joitakin pettymyksiäkin koettiin kun muutamat vanhat Lahti-pistoolit sanoivat työsopimuksensa irti kesken kilpailun.

Perinneasekilpailu on erinomainen tapa yhdistää sotiemme veteraanien perintöä, historiaa ja urheiluammuntaa. Tällä kertaa toinen kilpailupäivä sattui olemaan kaatuneiden muistopäivä. Keski-Suomi tunnetaan myös useampien kivääriammunnan maailmanmestareiden maakuntana, joista viimeisin on keuruulainen Jukka Salonen, joka Italiassa vuonna 1994 saavutti vakiokivääriammunnan MM:n. Perinneaseiden paukkeen myötä tehtiin kunniaa aiempien takavuosien mestareille ampumalla vanhoilla aseilla tarkasti.

Kisajärjestelyistä päävastuun kantoi Keski-Suomen reservipiirit. Apuna oli paikallista voimaa Keuruun Seudun Ampujat ry:stä ja Keuruun sekä Haapamäen alueiden reserviläisten yhdistyksistä. Valmisteluprosessi tähän kilpailuun käynnistyi jo edellisen vuoden puolella ja järjestelytoimikunta kokoontui kuluvan vuoden puolella vähintään kerran kuukaudessa. Ampumakilpailun onnistuminen on monen tekijän summa ja paras kiitos järjestäjälle on aina kilpailijoiden tyytyväisyys. Tämä oli aistittavissa yleisessä tunnelmassa ampumaradoilla kisasuoritusten yhteydessä.

Teksti: Tapio Paappanen