Ilma-aseet 2017

Tapahtumapaikka: Maaninka
Tapahtuma-aika: 25.2.2017 - 26.2.2017
 

Ilma-aseet 2017 tulokset (pdf).

Maaningalla kisattiin ilma-asemestaruuden merkeissä

Viikonloppuna oli Maaningan nuoriso- ja urheilutalolle saapunut ampujia RESUL:n  ilma-ase mestaruuskisoihin pitkin suomea. Kisaajia oli kaikkiaan 122.

”Ampumaurheilulla on liiton toiminnassa keskeinen rooli. Laji soveltuu mitä parhaiten sekä miehille että naisille. Reserviläisurheiluliitto tarjoaa asiantuntevan ja turvallisen ympäristön ampumataitojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen” kirjoittaa kisojen suojelija, kansanedustaja Elsi Katainen (kesk) kisatervehdyksessään.

Katainen kiitteli tervehdyksessään myös Maaningalaista talkoohenkeä, sillä ilman hyviä talkoolaisia, ei tällaisia kisoja pystyisi järjestämään Maaningalla.

Avajaispuheessaan Maaningan reserviläisten puheenjohtaja, vääpeli Juha Jumpponen toivotti kisaajat tervetulleeksi Maaningalle.
Kisoja oli paikalle saapunut kunnioittamaan myös RESUL:n hallituksen jäsen, yliluutnantti Erkki Saarijärvi sekä Pohjois-Savon aluetoimistosta majuri Kari Palonen.


Kaksipäiväiset kisat on iso rutistus

Urheilu- ja nuorisotalo oli koko viikonlopun varattu ilma-ase kisoille, ja tämä näkyi koko talon ilmeessä.

Lippu liehui salossa ja liikuntasaliin oli rakennettu ampumaradat ilmapistooli ja ilmakivääri ampujille.

Tuovilanlahden NS. piti huolen että kahvia riitti ja paikalle saapuneet saivat syödäkseen. Suuren kiitoksen saivat herkulliset leivokset, joista ei runsauden takia päässyt kukaan tappelemaan. Eikä kenenkään tarvinnut nälkäänsä nähdä, sillä herkullinen keitto kyllä upposi niin kisaajille, kuin talkoolaisille.
”Onneks omat eväät unohtu kun on tämmöset tarjoilut” oli erään kisaajan kommentti, kun tiskiltä pöytään asteli.

Alakerrassa oli sisäampumarata muutettu pistoolipika ammuntoja varten. Ammunnoissa kilpailijat ampuvat 5 sarjoja  kääntyviin tauluihin. Eli taulut kääntyy kilpailijoille ja määräajan kuluessa on saatava tietty määrä laukauksia tehtyä, ennen kuin taulut kääntyy taas pois. Ja kisan edetessä myös ammuntaan käytettävä aika nopeutuu, eli viimeiset sarjat on ammuttava jo 6sek sisällä.

Yläkerran liikuntasalissa oli mahdollisuus seurata pistooli- ja kivääriammuntoja.
Keskittyneet katseet, rauhalliset liikkeet ja ampumisesta tulevat kopsahdukset rikkoivat muutoin hiljaisen salin.

Paikalla oli myös reaaliaikainen tulospalvelu, joka mahdollisti tulosten seuraamisen livenä.

Sunnuntaina alkoi jo näkymään väsymisen merkkejä. Osa kisaajista, jotka olivat mukana molempina päivinä, kertoivat viimeisten sarjojen teettävän jo tuskaa kun alkaa väsymys painamaan. ”Ei meinaa käsi pysyä vakaana, kun tärryyttää ja voimat häviää”
Eikä talkoolaiset päässyt yhtään sen helpommalla. Jotkut makoili hetken sunnuntai iltapäivästä lattialla selällään, jalat ylös nostettuina kun pitkään seisominen ja kovalla oleminen kävi jo selän päälle.

Mutta kisojen päätyttyä oli kaikilla tapahtumaan osallistuneilla hyvämieli. Kisat oli erittäin onnistuneet ja kiitosta sateli niin kisaajilta kuin myös yhteistyö kumppaneilta. Nyt hetken huilia jotta jaksaa taas seuraavat kisat järjestää, nehän on jo nurkan takana.