Frisbeegolf 2017

Tapahtumapaikka: Kangasniemi
Tapahtuma-aika: 10.6.2017
 

Frisbeegolf henkilökohtainen tulokset (pdf).

Frisbeegolf joukkue tulokset (pdf).

Kilpailun teknisen asiantuntijan Jarno Laitisen kommentteja kilpailusta:

Kisat onnistui omasta mielestä hyvin. Jatkossa täytyy kuitenkin miettiä joukkuekisan sovittamista frisbeekilpailun luonteeseen. Normaalisti ryhmiä jaetaan tauolla paremmuusjärjesteykseen, mutta se olisi voinut aiheuttaa tilanteen jossa ryhmässä on vain saman piirin porukkaa. Ehkä tästä olisi luovuttava ja luotettava porukan rehellisyyteen. Tasoeroa oli aika hurjasti kun osalla tulokset oli +50 heittoa ja sitten on joukossa SM tason heittäjiä miinus hirmuisen paljon tuloksella. Tästä Kotamäki antoi vähän kritiikkiä kun ryhmiä ei jaettu tauolla.  Toisaalta osalle oli ihan ok että on samat ryhmät. Esimerkiksi meidän ryhmässä porukka oli ihan tyytyväisiä.

Tarjoilut pelasi hienosti ja maja on hyvä kilpailukeskus. Rata ei aivan huipputason kilpailuun sovellu mutta tähän kisaan oli varmasti riittävän haastava. Aikataulussa pysyttiin hyvin ja kierrokset meni yllättävän sujuvasti vaikka mukana oli vasta-alkajiakin. Keli ei olisi voinut olla yhtään parempi. Siinä meillä kävi mieletön tuuri.

Kritiikkiä tuli myös jaetusta rangaistuksesta virheellisestä tuloskortista. Pekka Marttinen ei hyväksynyt päätöstä rangaistuksesta, kun hänen kortissa oli väärin laskettu tulos.  TA ei voi tietää onko laskuvirhe vai tarkoituksella kirjattu väärin. Tässä ei sääntöjen mukaan ole joustovaraa ja virheellisestä kortista tulee +2 pistettä. Jouduin myös itselleni antamaan rangaistuksen kun lopputulosta ei kortissa ollut. Taas esimerkki siitä että ei pidä kaveriin luottaa. Kierroksen lopussa voittajan caddiena toiminut kaveri kirjasi koko kierroksen ja lopussa tarkistettiin hänen kanssa kortteja vertaamalla Metrixiin syötettyjen tulosten kanssa. Tulokset täsmäsi mutta jostain syystä hän ei kirjannut minun tulosta lappuun. Lähdin syöttämään muiden tuloksia enkä katsonut omaa lappua enää. Seurauksena +2 ja pari pykälää alempi sijoitus ja pieni harmitus. Harmitus oli kuitenkin pieni, sillä onni ja epäonni meni tasan kun holari takasi palkintosijoituksen. Pekan kohdalla ei rangaistus sijoitukseen vaikuttanut, joten hän pääsi vähällä.

Nyt on kuitenkin saatu pilotti ansiokkaasti läpi ja kilpailumuotoa päästään kehittämään eteenpäin kun tiedetään mikä toimii ja mikä ei.