Falling Plates 2017

Tapahtumapaikka: Mikkeli
Tapahtuma-aika: 26.8.2017
 

Ohessa vuoden 2017 Falling Plates tulokset.

Falling Plates 2017 tulokset (pdf).

Kilpailut käytiin Kyrönpellon ampumaradalla 12 joukkueen voimin. Sateen uhka leijui koko päivän päällä ja välillä taivas repesi antaen reippaan vesikuuron huuhdella maisemaa ja kilpailijoita. Kuten armeijan marssikäskystä muistamme ”sateen sattuessa, kilpailu suoritetaan sateessa”.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmeni, ettei kaikkien kilpailijain vakuutusturva ollut riittävä ja jouduttiin raakkaamaan kilpailija ulos kisasta. Olisiko jäänyt kilpailukutsu lukematta huolella? Kun joukkueet olivat ilmoittautuneet aloitettiin ammunnat aseiden kohdistuksella. Seuraavaksi suoritettiin ns. ”aika-ammunnat”joilla joukkueet asetettiin kilpailukaavioon aikojen perusteella.

Varsinainen kilpailu eteni juohevasti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oli jäljellä kuusi joukkuetta.

Toisen kierroksen jälkeen oli enää kolme joukkuetta mukana ja nyt käytettiin ”lucky looser” sääntöä ja nostettiin parhaalla ajalla pudonnut joukkue takaisin kisaan, että saatiin tasa parit. Nuo neljä joukketta ratkoivat mitalisijat. Parien voittajat etenivät kulta – hopea kisaan ja hävinneet ratkoivat pronssin kohtalon.

Vaikka sää ei suosinut avovallilta ampuvia kilpailijoita, purnausta ei kuulunut ja pieni sade ei menoa haitannut. Falling plates ammunta osoitti taas kerran, että voi sattua mitä vaan, eikä varmaa voittajaa ole tiedossa, ennen kuin viimeinenkin juoksu on juostu.

Kilpailuun olisi sopinut joukkueita huomattavasti enemmän. Tällä kertaa oli harvinaista se, ettei kisassa ollut ainoaakaan Y50 sarjan joukkuetta. Rauhanturvaajaliiton kisoissa taisi olla lähes puolet Y50 sarjalaisia. Mikä on kaikottanut Reserviläisliiton ”veteraanit” kisoista?

Kiitän lopuksi kaikkia mukana olleita, niin kilpailijoita kuin toimitsijoita ja kanttiinin väkeä hienosti sujuneesta kilpailusta. Kiitän myös yhteistyökumppaniamme Etelä-Savon Aluetoimistoa tuesta kisan järjestelyissä.

Kilpailun johtaja                 Pirkka Juntunen Kangasniemen reserviläiset ry