Nijmegen marssi 2018

Tapahtumapaikka: Nijmegen, Hollanti
Tapahtuma-aika: 17.7.2018 - 20.7.2018
 

Lataa kilpailukutsu tästä (pdf).

 

Nijmegenissä, Hollannissa järjestetään vuosittain maailman suurin marssitapahtuma: De Vierdaagse. Heinäkuun puolivälissä marssittava tapahtuma on järjestetty jo 101 kertaa, ja osallistujia on nykyisin vuosittain yli 40 000. Vuonna 2018 marssi järjestetään 17.-20.7.2018.

Tapahtumassa on sotilaille oma sarja. Vuosittain mukana on tuhansia sotilaita yli 30 eri maasta joukkueena tai yksilöinä. Sotilaat majoittuvat yhteiseen sotilasleiriin ’Kamp Heumensoordiin’, joka tuottaa sotilaiden tarvitsemat palvelut.

Vierdaagse-marssi on vaativa: peräkkäisiä marssipäiviä on neljä, jokaisena päivänä ollaan liikkeellä aamuvarhaisesta iltapäivään (viimeistään klo 17 oltava perillä). Marssialusta on asfaltti ja kilometrejä tulee päivittäin 40-50. Alle 50-vuotiailla marssijoilla on mukana kuljetettavien nesteiden lisäksi vähintään 10 kg painava kantolaite. Marssille osallistuminen edellyttää pitkäkestoiseen lajiharjoitteluun sitoutumista.

Suomesta on ollut sotilasmarssijoita jo 25 vuotta, niin reserviläisiä kuin puolustusvoimien ammattilaisiakin. Huippuvuosina suomalaissotilaiden määrä on lähennellyt sataa, mutta viime vuosina määrä on jäänyt pienemmäksi.

Heinäkuussa 2018 lähtee Suomesta mukaan ensimmäistä kertaa virallinen delegaatio. Suomen kontingentin muodostavat RESUL:n(RUL, RES, SRTL, MPKL) ja SOTUL:n jäsenjärjestöjen edustajista kootut joukkueet ja yksilöinä etenevät marssijat. Liitot tekevät yhteistyötä tämän tavoitteen eteen.

Joukkueet kootaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuilla aukeavilla Marssikursseilla 1 ja 2. Kurssit aukeavat 5.10, ja ne löytyvät MPK:n Pohjois-Suomen ja Lounais-Suomen maanpuolustuspiirien alta. Pidä kiirettä, koska kurssien ilmoittautuminen sulkeutuu jo 30.11.

Lisätietoja

Lisätietoja tapahtumasta saat kurssien johtajilta (Etelä Joel Sjögren, sp: joel.r.sjogren@gmail.com, Pohjoinen Sami Mattila sp: ampuite@gmail.com) tai delegaation johtaja Heikki Pietilä 040 534 5696

Pohjoisen ilmoittautumiskanava:

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94313

Etelän ilmoittautumiskanava:

https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94281