RESULin hallituksen jäsen – Jari-Pekka Walden

1) Kerro kuka olet?
Olen 42 vuotias Valkeakoskella avioliitossa asuva kahden (11 ja 13 -vuotiaan) pojan isä. Ammatiltani olen projektipäällikkö.
2) Minkälainen on armeija taustasi?
1995 suoritin varusmiespalvelukseni Parolan Panssariprikaatin Tulenjohto –ja viestipatterissa sekä Panssarikoulussa. Kotiuduin reserviin 1995 joulukuussa vänrikkinä.
3) Olet RESULin hallituksen uusi jäsen. Minkälaisena näet RESULin yhteiskunnallisen aseman ja merkityksen vuonna 2017?
RESUL toimii Reserviläisurheilun ja -ammunnan kattojärjestönä, joten tehtävänä on ajaa eteenpäin koko reservin urheilu- ja ampumatoimintaa. RESUL:lla on myös tärkeä rooli puolustaa osaltaan suomalaisten reserviläisten omaehtoisen ampumaharjoittelun jatkumista. Tämä on ensiarvoisen tärkeää nyt kun EU:n suunnalta tulee myös painetta vaikeuttaa entisestään sotilaan tärkeimmän taidon eli ampumataidon kehittämistä ja ylläpitoa.
4) Mitä asioita aiot edistää RESULin hallituksessa? Mitä erityisosaamista tuot hallituksen työskentelyyn? Mitkä ovat tavoitteesi?
Hyvä aseenkäsittely- ja ampumataito ovat tärkein sotilaan ja reserviläisen taito. Tärkeintä on huolehtia, että suomalaiset reserviläiset voivat jatkossakin omistaa reserviläisen tilanteenmukaista ampumataitoa parhaiten kehittäviä ampuma-aseita, kuten itselataavaa kertatulta ampuvia kivääreitä, pistooleita ja muita aseita.Tämän lisäksi ampumarata tilanteemme heikkenee jatkuvasti, tämä on asia johon täytyy saada parannusta, ei voi olla niin että valtava byrokratia sulkee ampumaratoja Euroopan harvimmin asutussa maassa.Tuon hallitukseen pitkän kokemuksen reserviläis- ja ampumatoiminnasta sekä etenkin Sovelletusta Reserviläisammunnasta.
5) Kuinka aktiivinen liikkuja olet itse?
Harrastan liikuntaa noin 6 kertaa viikossa sisältäen Kuntosaliharjoittelua, Cross trainingia, Salibandya, uintia ja Sovellettua Reserviläisammuntaa (SRA).Yritän myös ehtiä kuntokamppailu sekä Kravmaga harjoituksiin, mutta valitettavasti en ole juurikaan ehtinyt näihin harjoituksiin viime aikoina.
6) Oletko osallistunut RESULin kilpailuihin itse? Mihin? Mikä on mieleenpainuvin muisto kisoista?
Kilpailen aktiivisesti SRA:ssa, tämän lisäksi käyn myös satunnaisesti muissa kilpailuissa kuten pistooliampumajuoksu ja reserviläisammunta kisoissa. Mieleen on jäänyt paljon hyviä muistoja Etelä-Hämeen erittäin aktiivisesta SRA toiminnasta. On hienoa toimia ryhmässä, jossa on hieno yhteishenki ja tekemisen meininki! Hyviä muistoja on mm. Hätilä 16 SRA kilpailusta viime kesältä, kun otimme ensi kertaa SRA kilpailujen yhdeksi lisämausteeksi pyrotekniikkan.
Hienoa on myös, että SRA toiminnan kautta voi osallistua myös kilpailuihin maamme rajojen ulkopuollakin ja viime kesänä osallistuimme ensimmäistä kertaa Viron SRA mestaruuskilpailuihin. Kilpailu oli hyvin järjestetty ja tunnelma oli hyvä, eikä tunnelmaa heikentänyt se että meidän suomalaisten matkaan lähtivät niin Avoimen, Vakion kuin yleismestaruuden voitot. Kisamatkasta loistavassa porukassa ja hienossa kesäsäässä jäi hyvät muistot ja jatkoa seuraa. On myös hienoa, että tänä vuonna, kun järjestämme SRA SM kilpailut Hätilässä, osa virolaisista ampujista joihin tutustuimme, tulee nyt Suomeen meidän järjestämään kisaan.
7) Minkälaisiin lajeihin RESULin pitäisi mielestäsi panostaa tulevaisuudessa?
Sotilaan perustaitoja kehittäviin lajeihin. Tarkoittaen lähinnä lajeja joissa harjoitellaan tilanteen mukaista ammuntaa, kuten SRA ja Tarkka-ammunta. Sekä toisaalta lajeihin, joissa harjoitellaan ja mitataan sotilaan muita taitoja ja fysiikkaa, kuten Jotokset.
8) Kuinka hyvin RESULin kilpailut näkyvät maakunnissa? Pitäisikö näkyvyyteen satsata enemmän?
Kilpailut löytyvät hyvin RESUL:n sivuilta sekä Reserviläinen -lehdestä, näkyvyyttä voi tietenkin aina parantaa, mutta siinä isoin vastuu on kilpailujen järjestäjillä.
9) Reserviläisten kunnosta ja kenttäkelpoisuudesta on esitetty julkisuudessa erilaisia käsityksiä. Mikä on omasi? Missä kunnossa suomalainen reserviläinen mielestäsi on?
Näkisin, että oma kenttäkelpoisuuteni on hyvällä tasolla, tietenkin parantamisen varaa on aina ja etenkin pitkäkestoista rasitusta vaativaa harjoittelua voisi lisätä. Näkisin, että suomalaisten reserviläisten kunto on suhteellisen hyvällä tasolla, mutta toisaalta joukkoon mahtuu paljon eri kuntoista väkeä.
10) Mikä on mottosi?
Tuli ja liike