Golfaava reserviläinen- Minna Nenonen

1. Kerro kuka olet? Minkälainen on armeijataustasi?

Olen Minna Nenonen, 38-v. Varsinais-Suomesta. Astuin naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen Porin Prikaatiin 4.1.1999 ja kotiuduin kersanttina 31.12.1999. Olin myös sopimussotilaan tehtävissä Porin Prikaatissa syksystä 2001 – kevääseen 2002. Tällä hetkellä ylivääpeli sotilasarvoltani.

2. Olet RESULin hallituksen jäsen. Minkälaisessa tilassa näet liiton olevan tällä hetkellä?

Reserviläisurheiluliitto on tehnyt todella hyvää työtä kehityksessään luomalla uuden strategian ja jalkauttamalla sitä parhaillaan. Töitä tehdään koko ajan kiinnostavien uusien lajien löytämiseksi, kenttäkelpoisuuden arvioinnin uudistamiseksi, laadukkaiden tapahtumien ja kilpailujen järjestämiseksi jatkossa. Tässä muutamia hyviä esimerkkejä tehtävästä työstä. Aktiivinen puheenjohtajisto ja sen ympärillä olevat toimijat asioita reippaasti eteenpäin. Toivottavasti tällä kaikella on positiivinen vaikutus liikkumisen lisääntymiseen reserviläisten keskuudessa.

 

 

3. Maailma muuttuu nopeasti ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa. Minkälaiseen toimintaan RESUL aikoo panostaa tulevaisuudessa? Mitkä ovat tulevaisuuden suurimmat haasteet?

RESUL panostaa tietysti kaikkiin lajeihin, mitkä sen lippulaivan alla kulkee, mutta strategian mukaan etsitään uusia lajeja, panostetaan laadukkaiden tapahtumien järjestämiseen ja toimitsijoiden kouluttamiseen esim. ammunnassa. Haasteena on aina ja joka paikassa talouden hoitaminen ja rahoituksen järjestyminen tiukkoina aikoina sekä ihmisten motivointi kun vapaa-aika on muutenkin monella kortilla.

4. Minkälainen on oma liikunnallinen viikkorytmisi?

Olen seitsemän vuotta työskennellyt Alastaro Golfin Toiminnanjohtajana ja kiireisen työn ohessa ehdin pelaamaan golfia pari kertaa viikossa pelikauden aikana. Yhdestä kierroksesta meillä tulee kävelyä 10 kilometriä ja ulkona oloa 3-4 tuntia kerralla. Liikun jo päivittäin aika paljon työnkin vuoksi. Sen lisäksi kesällä uidaan omassa lammessa päivittäin ja niinä päivinä kun töistä on vapaata käymme puolisoni kanssa ampumassa savikiekkoa ja metsässä kävelemässä. Talvella poljen kuntopyörää kotona lähes päivittäin, koiran kanssa lenkkeilyä, metsästystä ja lihaksiston huoltoa. Liikunta on aina ollut vahvasti mukana elämässäni ja tulee olemaan.

 

5. Ehditkö osallistumaan RESULin järjestämiin kilpailuihin kauden aikana?

Ainakin Golf Mestaruuskilpailuihin, mutta vastuullani on järjestää myös ensi kesänä Cisorin eli Euroopan reservialiupseereiden järjestön sotilasmoniottelu kilpailu Vekaranjärvellä kesä-heinäkuun vaihteessa ja se on iso projekti ja kestää viikon, joten saattaa olla että ennen sitä en ehdi muihin tapahtumiin.

6. Asteikolla 1-10 kuinka hyvä ampuja olet?

9-

7. Jos saisit keksiä oman kilpailulajin RESULin kilpailukalenteriin, niin mikä se olisi ja miksi juuri se laji?

Sotilasmoniottelu, mutta vain viidellä lajilla. Olen huomannut, että monelle tässä lajissa haasteeksi tulee esterata ja esteuinti. Mitäpä jos lajeina olisikin ammunta, maastojuoksu, pyöräily, käsikranaatin pituus- ja tarkkuusheitto sekä uinti 200m. Nämä ovat perustaitoja ja peruskuntoa ylläpitäviä taitoja jokaisella reserviläisellä. Harjoittelu mahdollisuudet on jokaisella. Lajeja voi muuttaa innokkuuden ja halukkuuden mukaan. Ehkä voisi myös koittaa haastaa yhdistykset pelaamaan salibandyn mestaruuskilpailuja.

8. Mitä reserviläisyys merkitsee sinulle ja miten se näkyy arjessa?

Reserviläisyys merkitsee minulle sitä, että olen yksi muiden joukossa valmiina toimimaan mikäli ulkopuolinen uhka kohdistuu Suomeen ja olen valmis siinä tilanteessa puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja isänmaata. Reserviläisyys on minulle päivittäinen asia ja sen myötä ylläpidän opittuja taitoja varusmiespalveluksesta ja sopimussotilas ajasta. Se on myös isona osana yhteisöissä toimimista, verkostojen luomista, liikkumista ja ystävien löytämistä. Meitä on porukassa sellaisia kun olemme toimineet yhdessä maanpuolustuksen parissa jo 15-16 vuotta. Meillä on myös hyvä henki porukassa ja siksi harjoituksiin sekä tapahtumiin on mukava mennä ja niitä on kiva luoda. Parasta on myös se, että saadaan uusia mukaan joukkoon!

9. Mikä on mieleenpainuvin muisto, joka on jäänyt mieleesi reserviläistoiminnassa?

Niitä on monia, mutta parhaimpiin lukeutuu ehdottomasti talvijotoksen 2007 jotoksen johtajana toimiminen Oripäässä. Koko järjestely sai pienen kunnan mukaan siihen tapahtumaan, kaikki laittoivat kortensa kekoon onnistuneen jotoksen luomiselle. Mukana oli myös tukevana joukko osastona Porin Prikaati, MPK ja Reserviläispiirit Varsinais-Suomesta. Jotoksen suojelijana toimi maaherra Rauno Saari. Mediassa tapahtuma sai suuren suosion ja yrityksiä lähti mukaan tukemaan tapahtumaa jotos lehden merkeissä. Voi että noita aikoja! Jotosten tekemisessä hitsautuu monta yhdistystä yhteen, ihmiset, yritykset ja sidosryhmät jos niitä osataan hyödyntää. Meillä näistä on kantautunut paljon muuta hyvää tekemistä alueelle.

10. Mikä on mottosi?

Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa!