Talvijotos-Vihmajotos

Aika ja paikka:

4.-5.3.2017, Kilpailukeskus sijaitsee entisen Kuopion Asevarikon tiloissa osoitteessa Neulaniementie 6, Kuopio.

Kilpailun järjestäjä:

Pohjois-Savon reservipiirit Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa.

Osallistuminen:

Osallistuminen ei edellytä maanpuolustusjärjestön jäsenyyttä tai suoritettua asepalvelusta. Jotostehtävien sotilaallisuuden takia asepalveluksesta on kuitenkin selkeää etua jotoksen aikana.

Partiot:

Jotoksella on yksi sarja, partion koko on 3 tai 4 henkilöä. Ensimmäinen partio lähtee matkaan lauantaina 4.3. klo 8:00 ja jotos päättyy sunnuntaina 5.3. klo 15:00 mennessä.

Reitti ja tehtävät:

Jotos käsittää pakollisen reittiosuuden sekä mahdolliset valinnaiset lisärastit. Hiihdettävä matka on noin 30 km. Pakollisella reittiosuudella on tehtävärasteja, jotka liittyvät sotilastaitoihin, ja niissä mitataan erityisesti partion yhteistoimintaa.

Varustus:

Partiolla tulee olla mukanaan jotoksen aikana tarvittava muona, keitto- ja ruokailuvälineet, pimeäsuunnistusvälineet, matkapuhelin ja tilanteen sekä sään mukainen vaatetus. Päällysasuksi suositellaan lumipukua. Kanttiinipalveluita on tarjolla ainakin jotoksen lähtö- ja maalialueella sekä yöpymisalueella.

Yöpyminen:

Yöpyminen tapahtuu kamiinalämmitetyissä puolijoukkueteltoissa, joissa käytetään järjestäjän jakamia SA-makuupusseja ja – makuualustoja. Lisäksi järjestäjä saattaa jakaa lähdössä partioille mukaan erikseen käskettävää materiaalia.

Partio- ja henkilökohtaiset pakolliset varusteet käsketään erikseen viimeistään 2 viikkoa ennen jotosta lähetettävällä ennakko-ohjeella.

Järjestäjä on varautunut tarvittaessa jakamaan kilpailijoille:

  • SA-lumipuvun
  • SA-sukset siteineen
  • SA-sauvat
  • huopakumisaappaat huopavuorineen

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen alkaa 1.12.2016 ja jatkuu normaalihintaisena 22.2.2017 asti. Jälki-ilmoittautuminen korotetulla maksulla on ajalla 23.2. – 1.3.2017. Jokainen jotokselle osallistuva ilmoittautuu henkilökohtaisesti MPK:n verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen edellyttää, että henkilö on rekisteröitynyt MPK:n tietojärjestelmään. Näin mahdollistetaan jokaisen kilpailijan vakuutusturva ja asevelvollisille kilpailusta tulevat rinnasteiset kertausharjoitusvuorokaudet (2 vrk). Ilmoittautumisen yhteydessä vastataan kysymyksiin, joilla täsmennetään partion tietoja ja varusteiden lainaustarvetta.

Vihmajotos (kilpailijat) löytyy Pohjois-Savon koulutuskalenterista: http://www.mpk.fi/koulutuskalenteri


Osallistumismaksu:

Jotosmaksu on 155,00 euroa / partio. MPK lähettää laskun partion ilmoittamalle henkilölle, ja se on maksettava 22.2.2017 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu on 175,00 euroa/partio 23.2 alkaen ja jälki-ilmoittautumismaksu on maksettava viimeistään 1.3.2017. Osallistumismaksuun sisältyy ruokailu ja peseytymismahdollisuus sunnuntaina jotoksen maalissa. Osallistumisen peruuntumisesta hyvitetään 50 % maksetusta summasta, jos peruutusilmoitus tulee 28.2.2017 mennessä (lääkärintodistus vaaditaan).

Vakuutukset:

MPK:n vakuutusturva tulee voimaan, kun partio ja sen osallistujat ovat ilmoittautuneet kilpailupaikalla. Kilpailijat vastaavat omasta vakuutusturvastaan matkustettaessa kilpailupaikalle ja kilpailupaikalta pois. MPK:n vakuutusturva ei korvaa kilpailun aikana tapahtuvia henkilökohtaisen materiaalin rikkoontumisia tai häviämisiä.

Tiedustelut:

Jotosjohtaja Simo Jääskeläinen / 040 580 0567 / simo.jaaskelainen@gmail.com
Toimistopäällikkö Janne Hyvärinen / 045 263 8979 / jannejames@gmail.com
Lisätietoja talvijotoksesta:
http://vihma.fi/jotos

Yhteistyössä