Nina Sneitz – RESULin uusi toimistosihteeri

 

1.Kerro kuka olet?

Olen kolmikymppinen nainen pääkaupunkiseudulta jonka sydän on itä-suomen metsissä. Kotona odottavat työpäivän jälkeen mies, koira sekä kaksi tytärtä, joiden kanssa aika ei käy pitkäksi.

2. Sinut valittiin RESULin ja MPKL:n uudeksi toimistosihteeriksi usean hakijan joukosta. Miksi luulet, että juuri sinut valittiin?

Uskon että maanpuolustustahtoni on kohdillaan tähän tehtävään, sekä kokemukseni eri valtionturvallisuusvirastoissa työskentelystä antaa vahvan pohjan ja tiedon maanpuolustuksen eri osa-alueista.

3.Onko reserviläistoiminta sinulle aiemmin tuttua? Olitko koskaan aikaisemmin kuullut RESULista?

Reserviläistoiminta oli minulle entuudestaan jo tuttua, vaikkakaan en itse siihen ollut osallistunut. RESULin toiminta on mielestäni erittäin tärkeää reserviläisten kunnon ylläpitämisen ja seurannan kannalta, sekä yhteishengen luonnissa.

4.Mitä reserviläisurheilua itse harrastat?

Käyn radalla ampumassa tarkkuutta pistoolilla säännöllisen epäsäännöllisesti sekä tietysti kivääritaitoja pitää ylläpitää joka syksyistä kanalintujen metsästyskautta varten.

5. Olet kahden lapsen äiti. Kuinka ehdit ylläpitää kuntoasi arjen keskellä?

Liikunta on minulle erittäin tärkeää ja pyrin ottamaan itselleni omaa aikaa muutamia kertoja viikossa käyden salilla tai juoksemassa. Kotiaskareetkin sujuvat ruuhkavuosien aikana helpommin kun kunto on kohdillaan ja kahden esi-teinin kanssa vääntäminen ei polta hermoja heti loppuun.

6. Mitä kehitettävää näet reseviläisliikunnassa? Mihin RESULin pitäisi mielestäsi panostaa enemmän?

Järjestettyyn reserviläisliikuntaan osallistumisen kynnys pitää olla tarpeeksi pieni ja oikeanlaisen viestinnän oltava kunnossa, jotta mahdollisimman suuri joukko kohderyhmään kuuluvia henkilöitä tavoitetaan. Suomessa on reserviläisiä 900 000 henkilöä ja vain pieni osa tästä määrästä tietää RESULin tarjoamista mahdollisuuksista aktiivipalveluksen jälkeen. Mielestäni informaatio pitäisi keskittää enemmän myös asepalveluksensa päättäviin/juuri päättäneisiin henkilöihin ja näin luoda heille hyvät valmiudet jatkaa kuntonsa sekä opittujen taitojensa ylläpitämistä vielä siviilissäkin.

7. Oletko minkälainen penkkiurheilija? Mitä lajia seuraat?

Katson hyvin vähän televisiota, joten ainoa ”aktiivi urheilulaji” mitä seuraan on Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelut. Moottoripyörät kuuluvat vahvasti sydämeeni ja livenä motocross on suosikkini seurattavista.

8. Mikä on mieleenpainuvin armeijamuistosi?

Muistoja on paljon ja joka sorttia, mutta mieleenpainuvin muistoni on sissiharjoitus yöllä Kankaanpään metsässä jossa tämä ”kaupunkilaistyttö” näki tähdet ensimmäistä kertaa kunnolla elämänsä aikana.

9. Onko naiset otettu riittävästi huomioon reserviläisurheilussa?

Naisten urheilulaji valinnat voivat olla osittain erilaisia kuin miehillä yleisesti. Tulevia parannuksia mietittäessä olisi hyvä, että huomioitavaa ja ”oikeaa liikuntaa” ovat esimerkiksi myös tanssi sekä ratsastus (joita muuten kumpaakin opetetaan myös kadettikoulussa 😉 ).

10. Mikä on mottosi?

Kun kotiasiat on kunnossa, maanpuolustuskin kiinnostaa.